2011 metai – daug žadantys muzikos albumai (II dalis)

Prieš kelias dienas ManoMUZIKA rašė apie penkis laukiamus šių metų muzikinius albumus.

Šįkart žvelgdami į 2011 –uosius metus, „į paviršių iškeliame“ dar keleta roko muzikos albumų, be kurių šie metai, ko gero, nebus įsivaizduojami.

R.E.M.

Amerikos roko muzikos veteranai „R.E.M.“, prieš porą metų koncertavę ir Lietuvoje, kovo 8-osios proga išleidžia 15- ąjį studijinį darbą. Albumas, kuris buvo įrašinėjamas net trijuose miestuose (Našvilije, Naujajame Orleane ir Berlyne), vadinsis „Collapse Into Now“.

Grupės gitaristas Peteris Buckas, negailėdamas gerų žodžių netrukus pasirodysiančiam albumui teigia, kad tai – geriausias „R.E.M“ darbas nuo 1991 m. išleisto „Out of Time“. Beje, kartu su grupės vokalistu Mike‘u Stipe‘u, prie naujų dainų įrašų dirbo ir tokie garsūs vardai kaip Patti Smith, grupės „Pearl Jam“ siela Eddie Vedder‘is, Peaches, Joel‘is Gibb‘as ir Lenny Kaye

Albumą prodiusavo Jacknife‘as Lee dirbęs su tokiomis grupėmis kaip „U2“, „The Hives“, „Editors“, „Snow Patrol“, „Bloc Party“ ir kitomis.

U2

Legendinė grupė „U2“ po metus trukusio įspūdingo pasaulinio koncertinio turo „360°“ praneša, kad dar iki gegužės mėnesį prasidėsiančių koncertų planuoja išleisti naujausią savo darbą, kurio dainas „Mercy“, Neverything Breaking Wave“ ir „Boys Fall From the Sky“ gerbėjai jau galėjo išgirsti grupės paskutinių koncertų metu.

Bono jau daugelį kartų yra minėjęs, kad albumas turėtų vadintis „Songs Of Ascent“, tačiau oficialiai pavadinimas dar nėra patvirtintas.

Death Cab For Cutie

Amerikiečių indie roko grupės „Death Cab For Cutie“ gerbėjai gali nesijaudinti, kad muzikantai išdalino savo gitaras, supjaustė būgnus ir prisipirko sintezatorių – jau šį pavasarį pasirodys septintasis grupės albumas „Codes and Keys“. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kuriuose grupės lyderis Benas Gibbardas teigia, kad naujausias albumas turės mažiau gitarinio skambesio, o dainose bus galima išgirsti ne tik įdomių, kartais netgi keistų sintezatoriaus garsų, bet ir nemažai ir styginių instrumentų.

Kolektyvo lyderio Ben‘o Gibbart‘o teigimu, dienos šviesą naujausias grupės darbas turėtų išvysti šių metų vėlyvą pavasarį, o albumo skambesį amerikietis sulygino su legendiniu Brian Eno įrašu „Another Green World“.

Foo Fighters

Foo Fighters“ albumą planuoja išleisti balandžio mėnesį. Kaip teigia grupės vokalistas, dainų autorius, multiinstrumentalistas Davidas Grohlas, albume nebus nei vienos lėtos dainos, o visos 11 dianų bus grįstos tikrų tikriausiu roku. Įdomu tai, David‘as Grohl‘as, kuris prieš „Foo FIghters“ iki pat Curt‘o Cobain‘o savižudybės grojo grupėje „Nirvana“, įrašinėdamas naujausiąjį savo dabartinio kolektyvo darbą, į pagalbą pasikvietė buvusį savo kolegą grupėje „Nirvana“ – bosistą Krist‘ą Novoselic‘ą.

Red Hot Chili Peppers

2009 m. pabaigoje „Red Hot Chili Peppers“ grupę dėl solinės karjeros palikusį gitaristą Johną Frusciante‘ą pakeitė Joshas Klinghofferis, kuris į kolektyvą įnešė naujų vėjų. Kaip teigia „Red Hot Chili Peppers“ būgnininkas Chadas Smithas, po ketverių metų pertraukos pasirodysiantys albumas bus afrikietiškos ir pop muzikos mišinys. Šiuo metu grupė turi įrašiusi 20 naujų dainų, iš kurių žada atrinkti tik geriausius kūrinius, kuriuos gerbėjai, įsigiję naujausią albumą, galės išgirsšti birželio mėnesį.

Kaiser Chiefs ir Arctic Monkeys

Britai „Kaiser Chiefs“ albumą pradėjo kurti dar prieš porą metų, tačiau dėl užsitęsusios „kūrybinės krizės“ grupės nariai ne tik nesijaudina, bet priešingai – džiaugiasi. Grupės teigimu, kolektyvo nariai galėjo tiek laiko skirti eksperimentams bei įkurti savo įrašų studiją (kurią „Kaiser Chiefs“ pavadino „Chewing Gum Records“).

„Arctic Monkeys“ kaip ir „Kaiser hiefs“ detalių apie albumą plačiau nekomentuoja, tačiau žada, kad metų viduryje ilgai laukti jų darbai išvys dienos šviesą.Aišku tik tai, kad naująjį „beždžionių“ darbą prodiusuos James‘as Ford‘as.

Tai tiek apie roko muzikos albumus, kurie šiemet turėtų būti padėti ant prekystalių muzikos prekių parduotuvėse. Tik metų pabaigoje galėsime atversti 2011- ųjų „muzikos knygos” puslapius atgal ir peržvelgti ko tie albumai buvo verti. O tai ManoMUZIKA tikrai pažada atlikti.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *