Efterklang – Cutting Ice To Snow

Tikrai ne paslaptis, kad per pastarąjį dešimtmetį Skandinavų muzika, o ypač skandinaviškas rokas, pažengė kelis rimtus ir didelius žingsnius į priekį. TIek Švedija, tiek Suomija, tiek ir Norvegija, didžiojoje muzikos scenoje pastaraisiais metais yra pristačiusi ne vieną „skandinaviškos” muzikos atstovą.

Neplanuotai pamiršta ilgą laiką buvo Danija. Šalis, kuri turi savo muzikinį „stebuklą”. Galbūt apie šį stebuklą reikėtų parašyti atskirą straipsnį, tačiau kadangi ausinėse šiuo metu skamba jų daina „Cutting Ice To Snow”, tebūnie šis įrašas skirtas būtent jai.

Stebuklo vardas – „Efterklang”. Ir tai yra puiki grupė iš Kopenhagos, jau beveik vienuolika metų profesionaliai muzikuojanti scenoje. Tris puikius studijinius ir vieną gyvą albumą įrašęs kolektyvas tikrai nepaliks abejingų nei tų, kurie mėgsta Islandus „Sigur Ross”, nei tų, kurie negali gyventi be „Coldplay” ar „Keane„, nei tų, kurie dar ieško savo favorittų indie muzikos pasaulyje.

Šįkart ManoMUZIKA dalinasi kiek senesne, bet muzikaliai nesenstančia danų daina „Cutting Ice to Snow”. Ko gero, ne tik dalinasi, bet ir kartu primigtinai rekomenduoja pasiklausyti visko, ką šis kolekyvas yra išleidęs – t.y. nuo pirmojo albumo „Tripper” iki pernai metais išleisto „Magic Chair”. Puikus simfonijos ir roko derinys tikrai neleis numoti ranka į „Efterklang” tų, kuris bent truputėli mėgsta pasigilinti į fenomenalų reiškinį, vadinamą „Muzika”.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *