Grammy apdovanojimuose – džiazo ir roko triumfas

Kasmetiniuose „Grammy” apdovanojimuose šiemet netrūko keistų, bet pozityviai nuteikiančių įvykių.

Ceremonijoje, kurioje paprastai triumfuoja pop ir modernaus r&b stiliaus atlikėjai, šiemet, panašu, galima buvo įžvelgti besikeičiančios muzikos tendencijos įvykių. Geriausiu metų albumu buvo pripažintas kanadiečių roko grupės „Arcade Fire” darbas „Suburbs”. Kanadiečiai kiek netikėtai įveikė favoritu laikytą ir į daugiausiai apdovanojimų pretendavusį reperį Eminem’ą su albumu „Recovery”.

Dar vienu dideliu netikėtumu galima būtų vadinti „metų naujoko” nominaciją, kurioje nugalėtojo karūna jau kurį laiką buvo matuojama paauglių dievaičiui Justin’ui Bieber’iui. Kad ir kaip bebūtų keista, tačiau jį nukarunavo mažai Europoje žinoma džiazo atlikėja Esperanza Spalding, atsiėmusi „metų naujoko” apdovanojimą.

Nepaisant to, kad nieko nelaimėjo nei „Florence & the Machine”, nei indie folk’ą iki aukštumų praėjusiais metais pakylėję „Mumford & Sons”, britų garbę apgynė kolektyvas „Muse„, pelnęs „Grammy”  (už savo albumą „Resistance”) geriausio  metų roko albumo kategorijoje ir „La Roux”, apdovanota už „geriausią metų elektronikos/šokių” albumą.

Geriausiu roko kūriniu pripažintas Neil Young’o darbas „Angry World”. Geriausiu alternatyvios muzikos albumu – „Black Keys” „Brothers”. Atlikėjas John Legend laimėjo tris statulėles – geriausio R&B albumo, geriausios R&B dainos ir geriausio R&B atlikimo kategorijose.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *