NME 2011: kultinių britų apdovanojimų laureatai

Vos prieš kelias valandas Londoe įteikti elitinio muzikos žurnalo NME apdovanojimai. Šventėje, kurioje netrūko įspūdingų pasirodymų, Jungtinės Karalystės muzikos žvaigždės atsiėmė stautlėles už labiausiai įvertintus muzikos darbus per praėusius metus.

Favoritais laikyti ir net penkiose kategorijose nominuoti alternatyvaus roko atstovai „Foals” laimėjo tik vieną statulėlę. Jų daina „Spanish Sahara” pripažinta geriausiu metų kūriniu.

Geriausia užsienio grupe ir geriausiu video klipu (už dainą „Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na)”) pripažinti JAV rokeriai „My Chemical Romance”. Apdovanojimą geriausios britų grupės kategorijoje atsiėmė grupės „Muse” lyderis Mathew Bellamy. Jis taip pat buvo pripažintas ir seksualiausiu metų vyru.

Geriausia solo atlikėja tapo Laura Marling, o didžiausiu Britų debiutu – kolektyvas „Hurts”.Statulėlė už geriausią metų albumą iškeliavo į Kanadą – į šiemet visuose prestižiniuose apdovanojimuose laurus skinančios grupės „Arcade Fire” studiją (už albumą „The Suburbs”). Geriausia gyvai grojančia grupe paskelbtas škotų kolektyvas „Biffy Clyro”.

Iš mažiau svarbių apdovanojimų verta paminėti tai, kad blogiausiu metų atlikėju pripažintas Justin’as Bieber’is „triumfavo” dar vienoje kategorijoje. Jis turėjo „atsiimti” statulėlę ir už blogiausią metų albumą.

Blogiausiu kolektyvu pripažinta grupė „Jonas Brothers”.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *