Bon Iver sugrįžimas – jau birželį!

Grupė „Bon Iver” sugrįžta.

Kolektyvo siela, muzikos genijus Justin’as Vernon’as, kalbėdamas su „The Rolling Stones”, prisipažino, kad naujausias, kol kas dar pavadinimo neturintis albumas, turėtų pasirodyti birželio mėnesį.

2007 metais išleidęs kritikų ypatingai išliaupsintą įrašą „For Emma, Forever Ago”, „Bon Iver” lyderis ne tik pelnė klausytojų pripažinimą, bet ir sulaukė prašymų dirbti su kitais atlikėjais. Per pastaruosius kelerius metus Vernonas dirbo su Kanye West’u, padėjo Sean’ui Carey ( grupės „Bon Iver” klavišininkui) įrašyti solinį albumą bei jungėsi prie kitų muzikinių projektų.

Paklaustas apie naujausią albumą, Vernonas prisipažino, jog jis tiesiog pamiršo kaip rašyti dainas: „kažkokiu stebuklingu būdu kurti dainas tapo labai sunku. Anksčiau tiesiog pasiimdavau gitarą ir  rašydavau. Dabar kūrybos procesas labai ilgai trunka. Visada svajojau būti toks, koks yra pavyzdžiui Neil’as Young’as. Jis yra žmogus, kuris gali „vieno prisėdimo” metu parašyti kūrinį ir būti tikras, kad daina skambės tobulai. Deja, aš nesu toks, o mano kūrybinis procesas tęsiasi ilgai”

Vernonas, parašęs nuostabią dainą „For Emma”, prasitarė, jog į pagalbą įrašinėjant albumą jis pasikvietė kelis gerai žinomus muzikantus, tarp kurių bus ir saksofonistas Colin’as Stetson’as, grojantis su Tom Waits’u ir „Arcade Fire”.

„Žinoma, albumą sukūriau pats, tačiau muzikantus pasikviečiau tam, kad jie galėtų pakeisti tik patį kūrinių skambesį”, – sąkė Vernon’as.

Beje, atlikėjas S. Carey, išskirtiniame pokalbyję su ManoMUZIKA minėjo, kad jis taip pat dalyvaus naujojo „Bon Iver” albumo įraše, todėl tikimąsi ant scenos ir vėl išvysti visą pilną Viskonsino grupės sąstatą.

Kol kas daugiau detalių apie albumą Justin’as Vernon’as neatskleidė, tačiau akivaizdu, kad šis įrašas turėtų tapti vienu laukiamiausių šių metų muzikiniu darbu.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *