Jeff Buckley gerbėjams biografinio filmo dar teks palaukti

Dar 2006 metais, praėjus beveik dešimtmečiui po amerikiečių dainų kūrėjo ir atlikėjo Jeff Buckley netikėtos mirties, ėmė sklisti kalbos apie ketinimus kurti biografinį filmą, kurį turėjo prodiusuoti atlikėjo mama Mary Guibert.

Spaudoje paplito gandai, jog filmas bus išleistas 2008- aisiais, vadinsis „Mystery White Boy“ ir tai bus David Browne knygos apie atlikėją „Dream Brother: The Lives & Music of Jeff & Tim Buckley” ekranizacija. Paskalose buvo teigiama, kad Jeff vaidmenį kurs Brad’as Pitt’as, tačiau vėliau Mary Guibert viską viešai paneigė.

Neilgai trukus vėl prasidėjo spėlionės, jog Jeff filme įkūnys James Franco, o vėliau – Robert’as Pattinson’as. Atsakydama į tai Mary Guibert viešu laišku atlikėjo gerbėjų paprašė tikėti tik tais faktais, kurie yra pateikiami jos pačios oficialiame Jeff Buckley interneto puslapyje.

Šiemet, praėjus penkeriems metams, minėtame puslapyje buvo atskleista, jog biografinis filmas bus režisuojamas Jake’o Scott’o (filmo „Welcome to the Rileys“ kūrėjo, daugybės apdovanojimų gavusių reklamų, muzikinių klipų U2, R.E.M, Oasis, Radiohead, The Cranberries, The Strokes, Tori Amos ir daugelio kitų autoriaus), scenarijus parašytas Ryan’o Jaffe, filmą prodiusiuos Muchelle Sy ir Orian Williams, o Jeff‘o mama Mary Guibert bus vykdomoji prodiuserė.

Paskelbta, jog pirmieji ilgai laukiamo filmo darbai bus pradėti jau šį rudenį, o šiuo metu jau vyksta aktorių atranka pagrindinei Jeff Buckley rolei.

Filme bus atskleistas vos tris dešimtmečius trukusio atlikėjo gyvenimo ryšys su muzika, įtraukti asmeniniai Jeff užrašai, laiškai, piešiniai ir niekur nepublikuotos dainos. Daugiau detalių nepateikiama.

Viršuje manoMUZIKA siūlo prisiminti Jeff Buckley dėka legendiniu tapusį Leonard Cohen „Hallelujah“ koverį. Beje, tai vienas iš nedaugelio atvejų muzikos istorijoje, kai dainos koveris tapo žinomesnis už originalą ir būtent perdaryta versija laimėjo daugybę apdovanojimų ir kritikų pripažinimą.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *