Pražiopsojusiems „Aldrei“ festivalį – įrašas internete

Šių metų balandžio 22-23 dienomis Islandijoje praūžė muzikos festivalis „Aldrei fór ég suður“, kurio pavadinimą būtų galima išversti kaip „Aš niekada nebuvau pietuose“.

Tikėtina, jog dalis norinčiųjų dėl vienokių ar kitokių priežasčių jame nesudalyvavo. Visiems jiems ir likusiems smalsuoliams suteikiama puiki proga: festivalio programoje pasirodžiusius atlikėjus bei grupes galima pamatyti internete patalpintame gyvų pasirodymų įraše štai čia.

Festivalio idėja 2003 metais kilo dainų kūrėjui ir atlikėjui, žinomam sceniniu pseudonimu „Mugison“, ir jo tėčiui, karaokė dainininkui, „Papamugi“. Besimėgaujantys alumi po Londone vykstančio vasaros  festivalio saule, netikėtai tėtis ir sūnus ėmė fantazuoti apie tai, jog ir jų  mažame miestelyje Islandijoje būtų galima surengti didelę muzikinę fiestą, kuri taptų didžiausiu muzikiniu renginiu visoje vulkanų šalyje. Idėja giliai įsišaknijo jų galvose ir po truputį festivalio mintis ėmė realizuotis, apjungdama daug įvairių organizatorių savanorių. Net ir pati Björk šitą iniciatyvą sutiko itin entuziastingai.

Sveikintina, jog visas „Aldrei“ festivalis yra nemokamas: grupės bei atlikėjai jame dalyvauja savanoriškai, organizatoriai pluša „vardan idėjos“, o žiūrovai gali nemokamai mėgautis muzika.

Šiais metais, t.y. trečiąjį kartą surengtame festivalyje, per dvi renginio dienas galima buvo išvysti trisdešimt gyvų pasirodymų.

Viršuje – atsitiktinai parinktas „FM Belfast“ pasirodymo įrašas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *