Gedint Amy Winehouse

Šeštadienio vakarą žiniasklaidoje pasipylė žinios apie britės Amy Winehouse mirtį. Oficialiame policijos pranešime buvo teigiama, jog liepos 23 dienos popietę, apie 16 valandą Londono greitoji pagalba iškvietė policijos pareigūnus į atlikėjos namus, kur medikai jau buvo konstatavę 27 metų moters mirtį. Netrukus buvo nustatyta, jog ši moteris yra Amy Jade Winehouse – žymi britų dainininkė.

Tolimesnės atlikėjos mirties aplinkybės tebėra tiriamos ir kol kas nėra pateikta jokių oficialių išvadų. Kol nėra atliktas išsamus tyrimas, policija neigia gandus apie speliones dėl narkotikų perdozavimo. Pareigūnai ragina žiniasklaidą laikytis santūrumo, gerbti dainininkės šeimą ir neteršti atlikėjos vardo išankstiniais nepatvirtintais kaltinimais.

ManoMUZIKA, neketindama veltis į diskusiją apie narkotinių medžiagų žalą ir britės skandalus, norėtų priminti, jog po debiutinio Winehouse albumo „Frank“ nominavimo „Mercury Prize“ apdovanojimui, Amy Winehouse šlovės viršūnę pasiekė sulig antruoju darbu „Back to Black“. 2007-aisiais ji tapo pirmąja moterimi Didžiojoje Britanijoje, gavusia penkis „Grammy“ apdovanojimus. Jos antrasis įrašas penkis kartus tapo platininiu Anglijoje ir tais pačiais metais užėmė perkamiausio metų albumo Didžiojoje Britanijoje vietą, o JAV šis įrašas pasiekė antrą geriausiai perkamų albumų topo vietą.

Tai toli gražus ne visi atlikėjos apdovanojimai, Amy lentynoje prestižiški „BRIT Award“, „Ivor Novello“, „Times“, ir kt. įvertinimai.

2008-aisiais buvo išleistas dokumentinis filmas apie dainininkės karjerą „Amy Winehouse – The Girl Done Good: A Documentary Review“.

Prieš įvykstant tragedijai, po penkerių metų kūrybinės pertraukos, Amy dirbo ties trečiuoju įrašu. Viename interviu dainininkė pasidžiaugė dviem naujomis dainomis – „Our Souls Ain‘t Sold“  bei „Gutter“.

Muzikos pasaulis gedi talentingo grynuolio, spėjusio padaryti milžinišką įtaką daugumai šiuolaikinių atlikėjų bei dainininkų.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *