Soliniame Doves lyderio albume – ekstazės dozė ir Elbow vokalisto balsas

Jimi Goodwinas

Roko grupės „Doves” lyderis Jimi Goodwinas prakalbo apie savo solinį albumą.

Paaiškėjo, kad solinį jo darbą, kurio pasirodymo data kol kas yra visiškai neaiški, Goodwinui padės įrašyti Mančesterio grupės „Elbow” lyderis Guy Garvey. Beje, tiems, kas nežino, manoMUZIKA primena, jog „Doves” siela jau yra dainavęs „Elbow” kūrinyje „Grace Under Pressure”. Garvey taip pat yra padėjęs atlikti porą kūrinių iš „Doves” 2005 metų albumo „Some cities”.

Kalbėdamas su BBC 6Music, Goodwinas sakė: „Taip, aš įrašinėju solinį albumą. Tiesa, sunku jį būtų vadinti paprasčiausiu soliniu disku.  Tai bus beprotiška juosta, kurioje persipins karnavalų muzika su folku. O visumą papildys hiphopo ritmas. Beje, tarp dainų nebus jokių pertraukų, todėl žmonės net neturės progos atsikvėpti”.

Paklaustas apie bendrą darbą su „Elbow” lyderiu, „Doves” vokalistas buvo atviras: „Mes su Garvey visuomet norėjome įrašinėti kartu. Galiausiai šią vasarą [Peterio Gabrielio] „Realworld” studijoje turėjome progą dirbti kartu. Susitikome ten savaitgalį ir pradėjome dirbti su dainomis, kurias buvome vienas kitam persiuntę. Gerokai patobulinome tuos kūrinius, kurie, esu tikras, pateks į mano solinį darbą”.

Muzikantas taip pat prisipažino kuriantis garso takelį kino filmui „The Bird Effect” bei atskleidė tikįs, kad „Doves” kada nors gali atsikurti [taip tarsi paneigdamas grupės gitaristo Jezzo Williamso išsakytą nuomonę, kad kolektyvas jau priėjo liepto galą]: „Kartu praleidome 23 ar 24 metus. Mums paprasčiausiai būtina iš naujo „perkrauti baterijas” ir įgyvendinti tai, kas patenkintu mus, kaip atskiras individualybes. Didelių pykčių grupės viduje nebuvo. Dabar kiekvienas iš mūsų kažką veikia. Nuoširdžiai tikiuosi, kad kada nors (kad ir kada tai beįvyktų) mes vėl susėsime prie vieno stalo, pasidalinsime idėjomis ir nuspresime groti kartu”.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *