„Dead Can Dance“ grįžta su nauju albumu ir pasauliniu koncertiniu turu

Atrodo, jog šių metų pradžia bus pažymėta garsiais kultinių grupių sugrįžimais. Australijos duetas „Dead Can Dance“ paskelbė, kad dar šiais metais ketina įrašyti naują albumą ir leistis į koncertinį turą.

Būsimo albumo viršelis

Iškart po Naujųjų metų sutikimo grupė savo Facebook profilyje paskelbė štai tokią žinutę: „Mes pradėjome dirbti prie naujo albumo, o pasaulinis koncertinis turas jau planuojamas. Visas naujienas pranešime per artimiausias savaites!“

Dar viena puiki žinia grupės gerbėjams yra tai, jog duetas savo internetiniame tinklalapyje dovanoja keturių kūrinių nemokamą EP „Live Happenings – Part II“. Visi albume esantys kūriniai buvo įrašyti 2005 metų turo pasirodymų metu. Išgirsti šį albumą galite puslapio viršuje, o parsisiųsti, mainais į savo elektroninio pašto adresą, paspaudę čia.

ManoMUZIKA primena, jog „Dead Can Dance“ sudaro vokalistė ir kompozitorė Lisa Gerrard ir atlikėjas bei multiinstrumentalistas Brendan Perry. Grupės muzika išsiskiria savita stilistika, dažniausiai apibūdinama kaip darkwave ir ambient. Grupė gyvavo nuo 1981 iki 1998 m., o 2005 metais laikinai susibūrusi surengė pasaulinį turą. Duetas išleido 8 studijinius albumus, o 1996 metais pasirodęs paskutinis diskas „Spiritchaser“ pakilo iki pirmos „Billboard World Music“  albumų top’o vietos.

 

 

 

2 Komentarai apie “„Dead Can Dance“ grįžta su nauju albumu ir pasauliniu koncertiniu turu

  1. Blixa Bargeld says:

    Dėkui už naujieną. Reiktų patikslinti, kad pirma vieta „world music” albumų kategorijoje, o ne pasauliniame albumų tope. Bendrame albumų tope pasiekė 75-ą vietą.

  2. S. says:

    Jau pataisyta. Ačiū už pastabumą:)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *