Foo Fighters lyderis Dave Grohlas: jei visi albumai būtų tokie kaip Adele “21” – muzikos industrija klestėtų

Grupės „Foo Fighters” lyderis Dave’as Grohlas, kalbėdamas su „Billboard” teigė, kad muzika parduodama prastai ne dėl to kad žmonės mažiau ja domisi, o dėl to, kad yra sukuriami labai nykūs įrašai. Be to muzikantas pridūrė, kad jo manymu žmonės visada bus pasiruošę pirkti puikius albumus.

Dave Grohl (nuotr. Canoe.ca)

Adele diskui “21” tapus geriausiai parduodamu 2011 metų albumu JAV, Grohlas pareiškė: “Kai kažkas neseniai paklausė mano nuomonės apie šiandienines industrijos problemas, aš pasiūliau pakalbėti apie Adele. „21” – nuostabus įrašas, dėl kurio sėkmės kažkodėl daugelis yra šokiruoti. Tačiau aš šokiruotas tikrai nesu. „21” – velniškai geras įrašas.”

„Dabar pabandykite įsivaizduoti, kad visi albumai yra tokie puikūs. Nejaugi manot, kad tik jis vienintėlis būtų taip gerai parduodamas? Nė velnio! Visi jie būtų puikiai parduodami. Noriu pasakyti tai, kad jeigu visi albumai būtų tokie geri – muzikos industrija tikrai nemerdėtų.” – kalbėjo kultinės amerikiečių roko grupės lyderis.

Grohlas nesutiko su pastaruoju metu vis dažniau viešumoje pasirodančiais teiginiais esą roko muzikai jau dabar reikia rimtos pagalbos: “Visuomet bus grupių, kurios gros rokenrolą. Jau ilgą laiką (dažniausiai kartą per metus) atsiranda roko kolektyvas, kuris ateina ir pareiškia: “Mes išgelbėsime rokenrolą!”. Kitą dieną skaitai strapsnį, kurio pavadinimas – “Rokas mirė?”. Tačiau mano pasaulyje rokas niekur nedingo. Paklauskite vyrukų iš „AC/DC” ar jie mano, kad rokenrolas mirė?”.

manoMUZIKA.lt primena, kad „Foo Fighters” neseniai patvirtino planuojantys grįžti į studiją ir dar šiais metais pradėti naujojo albumo įrašus. Grupė pastarąjį savo įrašą “Wasting Light” išleido 2011-tųjų balandį, tačiau Grohlas oficialiame grupės tinklaraštyje paskelbė jau kaupiantis idėjas naujoms dainoms.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *