Pamatykite dokumentinį filmą apie didžiausią Islandijos muzikinį festivalį „Iceland Airwaves“

Prieš keletą dienų internete buvo paskelbtas 40 minučių dokumentinis filmas apie didžiausią Islandijos muzikinį renginį  – „Iceland Airwaves“ festivalį. Tai nuostabus pasakojimas apie svarbiausią mažytės ugnikalnių šalies muzikinį įvykį, vykstantį kiekvienais metais.

Iceland Airwaves (nuotr. iš organizatorių archyvo)

Festivalis pirmą kartą buvo surengtas 1999 metais Islandijos sostinės Reikjaviko oro uosto lėktuvų angare. Nuo tos akimirkos kiekvienais metais renginys sulaukia vis didesnio populiarumo ir milžiniško Europos ir JAV muzikos žurnalistų dėmesio, o vos 300 000 gyventojų turinčios šalies sienas peržengė jau seniai. Kasmet trečiąjį spalio savaitgalį penkias dienas Reikjaviko koncertų salės, barai ir visos muzikai bent minimaliai tinkamos vietos prisipildo muziką, kurią skleidžia daugiau nei 150 koncertuojančių grupių ir atlikėjų. Festivalis ypatingą dėmesį skiria naujos Islandijos ir tarptautinės muzikos pristatymui ir populiarinimui.

Be žymiųjų Islandijos atlikėjų, tokių kaip „Sigur Rós“, „GusGus“, „FM Belfast“, „Björk“, festivalyje pasirodė daugybė garsių muzikos pasaulio vardų: „Thievery Corporation“, „Flaming Lips“, „Fatboy Slim“, „The Kills“, „TV on the Radio“, „Keane“, „Hot Chip“, „Kaiser Chiefs“. O šiais metais renginio programoje buvo galima pamatyti Sinéad O’Connor, Yoko Ono, „tUnE-yArDs“, „Beach House“ ir daugelį kitų dėmesio vertų atlikėjų.

Dokumentinis festivalį pristatantis filmas „AIRWAVES – a Rockumentary“ puslapio viršuje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *