Samaris

ManoMUZIKA.lt autoriai dar gerokai iki portalo atsiradimo giliai įsitikino, jog mažytė galingais ugnikalniais pulsuojanti šalis (ne)slepia ir neišsemiamų muzikinių klodų. Net nereikia vardinti grupių ir atlikėjų iš šio krašto, apie kuriuos mūsų portale informacijos rasti galite labai daug. Taip, mes nuoširdžiai žavimės Islandija ir jos žmonių muzikalumu. Taip, kiekvieną kartą atradus naujus muzikinius garsus iš ugnikalnių ir geizerių krašto jau beveik žinome, kad tai bus kažkas kokybiško, savito ir labai mielo mūsų, tikimės ir Jūsų, ausims.

Šį kartą rubrikoje manoATRADIMAS elektroninės ir akustinės muzikos trio „Samaris“, beje patys savo muziką priskiriantis trip hop krypčiai. Grupę sudaro trys dar nė dvidešimties metų neturintys nariai iš Reikjaviko – vokalistė Jófríður Ákadóttir, kuri su seserimi dvyne yra įkūrusi ir grupę „Pascal Pinon“, elektroniniais instrumentais ir sempleriais muzikuojantis Þórður Steinþórsson ir klarnetininkė Áslaug Magnúsdóttir. Kartu kolektyvas muzikuoja šiek tiek daugiau nei metus, o garsiau apie juos gimtojoje šalyje pradėta kalbėti po to, kai grupė pernai laimėjo kasmet Islandijoje rengiamą konkursą „Músíktilraunir 2011“ (aut. past. muzikinių eksperimentų ir grupių dvikovų konkursas).

"Samaris" (nuotr. iš grupės Facebook profilio)

Kolektyvas teigia, jog jų muzikai didžiulę įtaką padarė tokios grupės kaip „Massive Attack“, „The Knife“ ir „Portishead“. Be viso to, bent jau mes jų kūryboje girdime ir tėvynainius „Sigur Rós“, kas kalbant apie Islandijos muziką, neretai yra neišvengiama. Verta pažymėti, jog itin savito skambesio „Samaris“ muzikai suteikia klarnetas. Nustebsite, kaip puikiai jis gali skambėti su elektroniniais dub ritmais ir puikiu vokalu.

Prieš daugiau nei pusę metų grupė išleido debiutinį EP „Hljóma Þú“. Jį sudaro 3 kūriniai ir 3 remiksuotos šių kūrinių versijos. Būtent „Hljóma Þú“ ir patraukė mūsų dėmesį. Visą šį nepilną albumą galite išgirsti puslapio viršuje.

Nepaisant jauno amžiaus ir neilgos muzikinės karjeros, trijulė jau sulaukė ir tarptautinio dėmesio. Apačioje galite išvysti grupės pasirodymą specialiai Sietlo radijo stoties KEXP video rubrikai, kuris buvo nufilmuotas praėjusių metų spalį festivalio „Iceland Airwaves 2011“ metu.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *