Jonathan Johansson – Centrum

manoMUZIKA visada ypatingai domėjosi (ir, žinoma, vis dar domisi) Skandinavijos muzikos rinka. Čia atradome tikrai ne vieną muzikinį kolektyvą, kurio kūryba iki šiol mus lydi dažname gyvenimo žingsnyje.

Šiandien manoMUZIKOS skaitytojams norime pristatyti dar vieną gardų Skandinavišką kąsnį. Šįsyk mūsų penktadieninių pusryčių tobulumą nulėmė švedijos atlikėjo Jonathan Johansson muzika. Šis Stoholmo indie scenos karalius savo gerbėjams padovanojo dainos „Centrum” vaizdo klipą.

Jonathan Johansson (nuotr. Rikkard Ha łggbom)

Didžiausia bėda, su kuria susidūrėme vakar (mat būtent vakar norėjome Jums pristatyti „Centrum”) buvo informacijos anglų kalba apie šį projektą stoka. Kadangi mūsų švedų kalbos žinios kol kas dar nėra taip stipriai pažengusios į priekį, teko susisiekti su Jonathan Johansson kuruojančia agentūra, kurios atstovai labai mielai sutiko šiek tiek plačiau papasakoti apie atlikėją (nors, kartu prisipažino, jog ‘grynai angliško’ aprašymo apie jį vis dar neturi).

Taigi, kas yra Jonathan Johansson? Tai švedų indie scenos atstovas, praėjusiais metais išleidęs jau antrą studijinį albumą. Diskas, pavadintas „Klagomuren”, ne tik tapo vienu populiariausių šios šalies įrašu 2011 metais, bet ir pelnė galybę kritikų liaupsių. Albumo recenzijos buvo parašytos net 24 didžiausiuose muzikiniuose leidiniuose, kur „Klagomuren” žemiausias įvertinimas buvo 4 iš 5 balų. Tai – vienas geriausiai vertinamų visų laikų albumų Švedijoje.

Apibrėžti Jonathan Johansson muziką yra pakankamai sudėtinga, tačiau jei reiktų pritaikyti jai vienintėlį apibrėžimą,  tinkamiausias pavadinimas, ko gero, būtų indie pop.

Jeigu norit asmeninės manoMUZIKOS nuomonės, galime prisipažinti: tai – tikrų tikriausias atradimas. Pavadinti Jonathan Johansson ‘tiesiog gera grupe’ yra per maža. Tai kažkas naujo, kitokio ir, kas svarbiausia, tikrai labai labai skanaus.

Patarimas: Nepasiribokite vien tik „Centrum”. Šiandieninių technologijų dėka paieškokite daugiau Jonathan Johansson muzikos. Genialus skandinaviškas skambesys tikrai neturėtų prasprūsti pro Jūsų akis.

O mes, savo ruožtu, grįžtame prie pusryčių stalo, kur šalia rytinės kavos labai sėkmingai įsitaisė šis švedų fenomeno albumas „Klagomuren”…Panašu, kad pusryčiausime ilgai;)

P.S. Nepaminėjome, kad šis atlikėjas dainuoja tik savo gimtąja švedų kalba. Tačiau šis faktas jo muzikos tikrai nesugadina.

Komentaras apie “Jonathan Johansson – Centrum

  1. Ignas says:

    Štai už ką aš jus myliu!

    „Centrum” man nelabai. „Stockholm” labiau, o ir muzikos jo nepavadinčiau indie pop’su (čia turbūt „the kooks” įtaka), labiau synthpop kaip jus dar ten ja vadinate 🙂

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *