Išgirskite kultinių „Leftfield“ naują koncertinį albumą

Savito muzikinio stiliaus novatoriai – grupė „Leftfield“ išleidžia naują koncertinį albumą ir dalinasi šio įrašo nemokama perklausa. Ją galite rasti puslapio apačioje.

Grupės įkūrėjas Neil Barnes (nuotr. iš grupės archyvo)

Albumas pavadinimu „Tourism“ bus išleistas kovo 26 dieną. Jis buvo įrašytas praėjusiais metais surengto grupės koncertinio turo Australijoje metu. Būtent 2011 metais, prabėgus 2 dešimtmečiams po kolektyvo susikūrimo, grupė sugrįžo į sceną originalia sudėtimi su jau žinomais vokalistais Earl 16, Djum Djum ir Cheshire Cat priešakyje. Tiesa, prie šios kompanijos tąkart prisijungė ir naujas vokalistas Jess Mills bei vienas „Leftfield“ įkūrėjų Neil Barnes.

Grupės nariai teigia, jog išleisdami šį albumą, jie nori išsaugoti įsimintino turo Australijoje prisiminimus ir įtvirtinti dvidešimt metų puoselėtą savitą muzikinį stilių ir muzikos supratimą. Kartu su muzikiniu albumu, pasirodys ir specialus DVD diskas su garsaus vizualinių menų kūrėjo ne1co koncertiniam turui sukurtais vaizdo siužetais.

Primename, jog 1990 metais „Leftfield“ Londone subūrė jau minėtasis Neil Barnes ir jo kolega Paul Daley. Tikrą revoliuciją šokių muzikoje sukėlė jų 1995 metais išleistas albumas „Leftism“, kuris tais pačiais metais buvo apdovanotas ir „Mercury“ prizu, o žurnalas „Q“ albumui skyrė itin aukštą 34 vietą geriausių visų laikų britiškų albumų šimtuke. Vyrukams pavyko atrasti savitą muzikos stilių kūryboje derinant breakbeat, techno ir dub muzikos stilių spalvas, todėl tokią ar panašią muziką grojančios grupės buvo priskiriamos leftfield muzikos stiliui. 2002 metais išleidęs daugybę singlų, remiksų bei du studijinius albumus, kolektyvas pasuko skirtingais keliais. Tačiau 2010 jie grįžo, o jau po metų surengė ir didžiulį koncertinį turą.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *