LT: Mirė „Flamingo“, Tegyvuoja „Mark Fiction“ (akustinis vaizdo klipas)

Pavasario pradžia Lietuvoje buvo paženklinta ne tik tirpstančiu sniegu ar ilgėjančia diena, bet ir grupės „Flamingo“ laidotuvėmis. Tiesa, „laidojant“ flamingus Marijos žemės viešosios erdvės neokupavo verkiantys roko muzikos mylėtojai, o „Stargazing“ singlo pardavimai (kaip jau tapo įprasta tokiais atvejais) tikrai nešoktelėjo į neregėtas aukštumas. Vakar iš Anykščių kilęs kolektyvas, viešai paskelbęs apie tai, kad „Flamingo“ vardas braukiamas iš Lietuviškos muzikos dabarties, pristatė savo naują projektą „Mark Fiction“. Negana to, net dvejus metus tylėję indie roko atstovai pasidalino ir pirmuoju savo naujojo projekto kūriniu „Perfect Song“.

Vakar ši žinia visą diena mirgėjo socialiniuose tinkluose ir muzikinėse naujienų portalų skiltyse. Vienus informacija apie ankstyvą „Flamingo“ agoniją liūdino, kitus – įkvėpė, o trečius, ko gero, paskatino kiek giliau pasidomėti naujosios marko fikcijos mūzos išraiška.

manoMUZIKA su „Mark Fiction“ spėjo „susipažinti“ kiek anksčiau. Be jokios pompastikos Vasario 4 dieną sutikę savo pirmąjį gimtadienį ir surengę jaukų uždarą vakarėlį, ant scenos sulaukėme netikėtų svečių. Akustinę gitarą ir metronomą į rankas pasiėmę „Flamingo“ vyrukai portalą manoMUZIKA.lt pasveikino tokiais žodžiais: „Sveiki, mes esam grupė „Mark Fiction““.

Prisipažinsime: likome nustebinti ir mes…Nes išgirsti šituos žodžius reiškė tą patį, ką reikštų sakyti, kad dangus yra žalias žiūrint į jo žydrą mėlynę.

Po trumpos žodinės introdukcijos visiems renginyje susirinkusiems žmonėms trijulė sugrojo vakar pristatytą dainą „Perfect song“. Tiesa, joje nesigirdėjo nei rimtų elektrinės gitaros rifų, nei mušamųjų ritmo, nei ištaigingos šiuolaikinės technikos garsų prisodrintos chemijos. Buvo tik trys ex „Flamingai“ ir maža  į manoMUZIKOS metų gimtadienį pakviesta saujelė žmonių.

"Mark Fiction" (nuotr. Jurijus Azanovas)

Taigi, labai džiaugiamės turėdami šį jaukų, akustiškai intymų naujos Lietuvos grupės „Mark Fiction“ pasirodymą, kuriuo dalinamės su Jumis (video galite peržiūrėti puslapio viršuje). Nukėlę kepurę prieš puikiai vakar debiutavusią grupę „Mark Fiction“, imame džiūgauti dėl atsigaunančios Lietuvos roko muzikos scenos ir….užduodame porą klausimų grupės lyderiui Žilvinui Sebeikai.

Žilvinai, kodėl mirė „Flamingo“?

Tikrai nesistengėme  „nužudyti“ „Flamingo“ . Viskas vyko savaime:  pastebėjome, kad stovime vietoje; atsirado nauji pomėgiai, užsiėmimai ir darbai… Galbūt tiesiog pavargom – vieni nuo kitų, nuo aplinkos ir nuo muzikos. Padarėme pertrauką, po kurios sugrįžti į produktyvias vėžias visiems kartu tiesiog nepavyko. Kadangi aš be muzikos gyventi negaliu, po kurio laiko vėl norėjau groti kartu…Tiesa ta, kad naują grojimo etapą kur kas lengviau buvo pradėti nuo balto popieriaus lapo nei taisyti anksčiau padarytas klaidas. Toliau šios temos vystyti bent jau kol kas tikrai nenoriu

Tuomet kas yra „Mark Fiction“? Kuo naujasis projektas skirsis nuo „Flamingo“?

„Mark Fiction“ – tai naujas mūsų muzikinio gyvavimo etapas. Kadangi mūsų kompanija susitraukė, visai grupei susirinkti ir kurti pasidarė daug paprasčiau nei anksčiau. Kiekvieno grupės nario indėlis ir muzikinis skonis naujuose kūriniuose juntamas daug aiškiau. Manau, kad tai labai praturtino mūsų muziką. Ji tiesiog tapo įvairiapusiškesnė. Kiekvienai naujai dainai galėjome skirti daugiau laiko,ir manau, kad tai klausytojai pajus.

„Mark Fiction“ muzika, lyginant ją su „Flamingo“. yra brandesnė.

Nors, greičiausiai „Mark Fiction“ nuo „Flamingo“ skirsis tiek pat kiek Noel’io  Gallagher’io paukščiai skiriasi nuo „Oasis“ (juokiasi).

Papasakok plačiau apie „Mark Fiction“ planus

Galiu pasakyti tik tiek, kad jau turime įrašę visą albumą, kuris visiškai netradiciniu būdu pasieks viešąją erdvę. Esam paruošę išskirtinę programą ir greitai surengsime pirmą savo debiutinį „Mark Fiction“ koncertą. Daugiau pasakoti negaliu (juokiasi). Galiu pasakyti tik tiek, kad neilgai trukus muzikos mylėtojus tikrai pasieks dar daugiau žinių iš „Mark Fiction“ stovyklos.

Komentaras apie “LT: Mirė „Flamingo“, Tegyvuoja „Mark Fiction“ (akustinis vaizdo klipas)

  1. Karolė says:

    Fanai verkė, nes ne tik 5 cover-to-cover koncertuose teko šokti, bet ir Flamingo CD yra labai mylimas ir gerbiamas. Na ką, laukiam koncerto ir albumo.. (:

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *