manoSAVAITĖ: 2012 02 26 – 2012 03 03

Kaip ir visuomet, muzikinis pasaulis nesnūduriuoja ir praėjusi savaitė buvo kupina įdomių, svarbių įvykių bei naujienų. Nespėjusiems sekti mūsų pateikiamos informacijos kiekvieną dieną norime padėti apžvelgdami visa tai vienoje vietoje.

manoSAVAITĖ

LT muzika: „Mark Fiction“ išaugo flamingais papuoštus marškinius

Turbūt bene svarbiausia žinia apskritai šią savaitę yra grupės „Flamingo“ atgimimas kita sudėtimi ir nauju pavadinimu – „Mark Fiction“ bei pristatyta visiškai nauja, turbūt galima sakyti net debiutinė, daina. Ši, tikrai džiugi žinia žaibišku greičiu apskriejo naujienų kanalus ketvirtadienį, o vakar portale manoMUZIKA.lt galėjote rasti ir trumpą interviu su grupės vokalistu Žilvinu Sebeika bei išskirtinę dainos „Perfect Song“akustinę versiją, kurią nufilmavome manoMUZIKA.lt gimtadienio vakarėlyje vasario mėnesį.

 

Apžvelgiant kitas lietuviškos muzikos naujienas, reikia pasakyti, jog savaitė nebuvo itin išskirtinė. Pristatėme naujas „Candee Train“ ir „Leon Somov & Jazzu“. Beje, praėjusią savaitę, būtent vasario 29 pasirodė debiutinis Marko Palubenkos albumas „no fun in 101“, į kurio pristatymą galėjote laimėti kvietimus ir mūsų portale. Pažadame, jau artimiausiu metu pasidalinsime įspūdžiais iš albumo pristatymo koncerto.

Naujų albumų pasirodymai ir nemokamos perklausos

Apie naujo albumo pasirodymą jau gegužės mėnesį pagaliau detalios informacijos suteikė labai išsiilgti „Keane“. Nuo jų neatsilieka ir elektroniniai „Hot Chip“, kurių diskas pasirodys birželį. Taip pat paskelbta, jog Balandį pasirodys grupės „The Battles“ remiksų albumas su „Kode 9″, „Shabazz Palaces“, „The Field“ ir kitais remiksais.

Savaitė tikrai išsiskiria naujų albumų perklausomis. Jų tikrai daug net ir išrankiausiam skoniui. Perklausykite naujausią Andrew Bird albumą, turite galimybę išgirsti kitą savaitę pasirodysiantį rokerių „White Rabbit“ albumą, Islandijos muzikos genijaus Ólafur Arnalds sukurtą garso takelį kino filmui „Another Happy Day“, puikų, greitai pasirodysiantį „Nite Jewel“ albumą, visą debiutinį Doe Paoro įrašą ir „JUNO“ apdovanojimo laimėtojų „Said The Whale“ diską. O naujausią grupės „Slow Animal“ albumą galite ne tik perklausyti, bet ir nemokamai atsisiųsti.

Vaizdo klipai

Kaip visada, rubrikoje manoVIDEO vienoje vietoje rasite daug naujų vaizdo klipų. Labiausiai rekomenduojame naują Bon Iver darbą „Towers“, Gotye susuktą „Easy Way Out“ ekranizaciją ir „Summer Camp“ puikaus kūrinio „Losing My Mind“ video. Beje, pasirodė ir itin įspūdingas Damono Albarno kolegos Grahamo Coxono kūrinio „What’ll It Take“ vaizdo klipas.

Kitos naujienos

Išsamiai apžvelgėme šią savaite išdalintus prestižinius NME apdovanojimus, rašėme apie tai, kad Adele albumas „21″ visų laikų perkamiausiame Didžiosios Britanijos tope jau aplenkė ir Michael Jackson diską „Bad“. Artėjant vasarai, vis aktualesnės tampa ir festivalių naujienos. Prieš keletą dienų pasirodė informacija, kad pagrindinėmis V Festivalio žvaigždėmis taps The Stone Roses ir The Killers, o kaimyninėje Lenkijoje vyksiančiame vasaros festivalyje „Heineken Open’er“ koncertuos ir Bloc Party.

Savaitės įspūdžiai

Mūsų kolega Ignas, tiesiai iš Niujorko siunčia jums „The Kills“ koncerto įspūdžius. Kaip visada, išsamiai, įdomiai ir įtraukiančiai.

manoMIKSAS

Vos vakar pasirodęs naujas manoMIKSAS jau pamažu atranda savo vietą ir Jūsų grotuvuose. Šį kartą beveik valandą puikios muzikos parinko viena iš manoMUZIKA.lt portalo rašytojų – Ugnė. Išgirskite ČIA.

Konkursai

Vakar per trumpą laiką išdalinome 5 dvigubus kvietimus į Marko Palubenkos albumo pristatymo koncerta, o jau keletą dienų vyksta konkursas, kuriame turite galimybę laimėti 2 bilietus į islandų „Gus Gus“ koncertą Vilniuje. Dėmesio, turite laiko iki pirmadienio vidurdienio, todėl Jūsų teisingų atsakymu konkurse vis dar laukiame.

Anonsas

Ir pabaigai, kas Jūsų laukia kitą savaitę. Viena puiki žinia bus susijusi su jau minėtais ir į Lietuvą besibeldžiančiais „Gus Gus“. Pirmadienį paskelbsime konkurso nugalėtojus, o jau antradienį mūsų portale startuoja dar vienas konkursas su puikiu prizu (tiksliau, dviem puikiais prizais). Žinoma, kaip ir visuomet, esame pasirengę netikėtoms ir labai smagioms staigmenoms. Jei ne kitą savaitę, tai bent artimiausiu metu jų mūsų portale tikrai bus…

Beje, mes jau turime ir savo „Youtube“ kanalą, kuriame kol kas vos vienas vaizdo siužetas. Tačiau jų tikrai bus, todėl prenumeratoriais galite tapti jau dabar.

Gerų savaitgalio skaitinių ir juos telydinčių nuostabios muzikos garsų!

Komentaras apie “manoSAVAITĖ: 2012 02 26 – 2012 03 03

  1. Ubi says:

    What a plaeusre to find someone who thinks through the issues

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *