manoSAVAITĖ: 2012 03 11 – 2012 03 17

Užsienio naujienos:

Savaitę pradėjome naujiena apie tai, kad radijo stoties „X Fm” klausytojai, balsuodami dėl geriausio visų laikų grupės lyderio, juo išrinko legendinio britų kolektyvo „Oasis” narį Liamą Gallagherį. Jis aplenkė net „Queen” vokalistą Freddie Mercury, „Depeche Mode” lyderį Dave’ą Gahaną bei daugelį kitų muzikos pasaulio istorijai begalinę įtaką padariusių grupių lyderių.

Šią savaitę rašėme apie kelis dar šiais metais planuojamus išleisti iškilių atlikėjų albumus, tarp kurių – gegužės 22 dieną pasirodysiantis „Gossip” albumas „A Joyful Noise“ ir unikaliosios Macy Gray balandžio 6 išleisiamas koverių albumas „Covered“, kuriame bus galima rasti „Radiohead“„Metallica“„Arcade Fire“ ir daugelio kitų atlikėjų žymius kūrinius. Be to, amerikiečių legenda Bobas Dylanas taip pat pranešė įrašinėjantis naują albumą ir nors tikslesnių detalių apie tai nepateikė, malonu vien tai, kad atlikėjas vis dar kuria.

Savaitei einant į pabaigą mus pasiekė dar viena gera naujiena apie Liamą Gallagherį – atlikėjas nuo šiol savo koncertuose su grupe „Beady Eye” gros ir anksčiau tabu laikytus „Oasis” kūrinius.

Nemokamos albumų transliacijos internete:

Maloni žinia aplankė amerikiečių indie rock kolektyvo „The Shins” gerbėjus – nemokama kitą savaitę pasirodysiančio albumo „Port of Morrow” perklausa. Tai bus jau ketvirtasis kolektyvo pilnas studijinis darbas. Paskutinį albumą „Wincing the Night Away” „The Shins” išleido 2007 metais.

Tuo tarpu, muzikinio stiliaus death gospel pradininkas Adamas Arcuragi internete leido perklausyti jau trečiojo savo albumo „Like A Fire That Consumes All Before It…“.

Taip pat šią savaitę pristatėme bene laukiamiausią ir paslaptingiausią šių metų albumą, britų atlikėjo „Kindness” debiutinį darbą „World, You Need a Change of Mind„.

Be to, švedų alternatyviosios pop muzikos atlikėjai „Simian Ghost pristatė savo naujausią darbą „Youth„, kurį puikiai įvertino didžiausi pasaulio muzikinės žiniasklaidos leidiniai  „Mojo”, NME, „Q” ir kiti.

Dar vienas nemokamai internete transliuojamas albumas – britų „Leftfield“ koncertinio turo Australijoje metu įrašytas albumas „Tourism“, kuris oficialiai pasirodys kovo 26 dieną.

Naujienos iš Lietuvos:

Nors šią savaitę naujienų iš Lietuvos buvo mažiau, tačiau jos – tikrai vertos dėmesio. Pirmadienį pristatėme naujausią lietuviško muzikinio projekto „MuseIQ“ (susidedančio iš „Beissoul„, „Einiaus” ir „Innomine„) singlą ir vaizdo klipą kūriniui „‘Bout You“.

Tuo tarpu, antradienį manoDAINA skiltyje galėjote rasti kitą lietuvių darbą, muzikinio projekto „Adomas & The Mittens“ darbą „Rumours„, kurį remiksavo šį kartą po „New Found Land“ pseudonimu pasislėpęs „Few Nolder„.

Koncertas:

Viena maloniausių šios savaitės naujienų – gyvas kylančios britų elektroninės muzikos žvaigždės „SBTRKT“ ir jo kolegos „Sampha” pasirodymas 10-metį švenčiančios radijo stoties „BBC 6Music“ laidos metu. Jį galite peržiūrėti viršuje.

Tai buvo trumpa portalo manoMUZIKA savaitės apžvalga. Be šių išskirtinių naujienų dar pristatėme daug naujų muzikinių vaizdo klipų bei kiek daugiau nei tuziną naujų dainų. Šiuo metu taip pat galite peržiūrėti išskirtinį fotoreportažą iš penktadienį vakare vykusio neseniai manoMUZIKA.lt kalbintų islandų „Gus Gus“ pasirodymo Lietuvoje.

Kitą savaitę žadame ne tik dar daugiau naujos muzikos, naujienų, atradimų ar vaizdo klipų, bet ir naują konkursą, „Gus Gus“ koncerto Vilniuje apžvalgą bei išskirtinį interviu su prancūzų muzikos prodiuseriu „M83„.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *