Naujas „Sigur Rós“ albumas vadinsis „Valtari“ ir pasirodys gegužės mėnesį

Kaip jau skelbėme anksčiau, islandų muzikos pasididžiavimas „Sigur Rós“ šį pavasarį ketina išleisti naują studijinį albumą. Savaitgalį grupė pagaliau atskleidė daugiau detalių apie būsimą įrašą.

Žurnalas „Q“ skelbia, jog naujasis studijinis diskas vadinsis „Valtari“ ir Didžiosios Britanijos muzikos prekių parduotuves pasieks jau gegužės 28 dieną. Pranešama, jog albumą prodiusavo grupės vokalistas ir lyderis Jónsi su Islandijoje gyvenančiu ir dažnai kartu kuriančiu bičiuliu, grupės „Parachutes“ nariu Alex Somers.

Sigur Ros (nuotr. iš grupės archyvo)

Šiuo metu patvirtinta, kad albume bus bent 7 kūriniai, kurių pilną sąrašą ir pateikiame, tačiau jis dar gali būti papildytas.

Ég Anda
Ekki Múkk
Varúð
Rembihnútur
Dauðalogn
Varðeldur
Valtari

Patys „Sigur Rós“ apibūdindami naujo albumo skambesį sako, jog jis bus artimas „ambient“ ir „minimal“ muzikai. Grupės lyderis Jónsi žurnalui „Q“ kalbėdamas apie albumą teigia: „Tai ir sunkus, ir tuo pat metu lengvas įrašas. Jame kur kas daugiau elektroninės muzikos garsų nei bet kada anksčiau. Bet nesijaudinkite – mes tikrai neįrašėme šokių muzikos albumo“. Beje, jau žinoma, kad naujajame įraše skambės tik islandų kalba, o angliškai atliekamų kūrinių nebus.

Portalas manoMUZIKA.lt primena, jog „Valtari“ bus jau šeštasis pilnas studjinis islandų muzikos genijų albumas ir pirmas grupės naujos muzikos leidinys nuo 2008 pasirodžiusio studijinio disko „Með suð í eyrum við spilum endalaust. Tiesa, praėjusių metų pabaigoje grupė išleido koncertinį albumą bei dokumentinį filmą pavadinimu „INNI“, kurį išvysti turėjo galimybę ir Lietuvos melomanai.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *