Elektroninės muzikos pionieriai „Kraftwerk“ prakalbo apie naują albumą

Legendinės elektroninės muzikos grupės „Kraftwerk“ vokalistas ir vienas įkūrėjų Ralf Hütter patvirtino neseniai pasigirdusius gandus, kad grupė dirba prie naujo albumo, kurio gerbėjai gali sulaukti jau gana greitai.

Dienraščiui „New York Times“ komentuodamas šią žinią atlikėjas sakė: „Mes dar tikrai neužmigome. 168 valandų savaitės vis dar tęsiasi nuo pat grupės pradžios 1970-aisiais. „Kraftwerk“ yra gyvas organizmas. Muzika niekada nebūna pabaigta, o viskas iš naujo prasideda kasdien. Įrašai juk yra tik įrašai ir tai mums netgi šiek tiek nuobodu, todėl pirmiausia stengiamės nuolat kurti programas, kurių metu galime improvizuoti, vis atnaujinti ir atnaujinti skambesį, kompoziciją ir nesustoti vietoje. Būtent taip gimsta ir naujos koncepcijos bei įrašai“.

"Kraftwerk" (nuotr. iš grupės archyvo)

Beje, elektroninės muzikos pradininkai ką tik baigė išskirtinių pasirodymų ciklą, kuris vyko balandžio10-17 dienomis Modernaus meno muziejuje Niujorke. Per šias dienas „Kraftwerk“ surengė net aštuonis ypatingus pasirodymus, pavadintus atitinkamai 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, kurių metu skambėjo aštuonių 1974-2003 metais išleistų grupės studijinių albumų kompozicijos, papildytos 3D vizualizacijomis bei išskirtine surround garso sistema.

Priminsime, jog paskutinis studijinis „Kraftwerk“ diskas „Tour De France“ buvo pasirodęs net prieš 8 metus, 2003-aisiais.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *