LT: Ieva Narkutė – Metų laikai

Nežinome, ar Ievos Narkutės muziką jau žino visa Lietuva ir yra girdėję daugiau nei vieną jos dainą. Turbūt, kad ne. Kita vertus dainuojamosios poezijos gerbėjai šią atlikėją puikiai pažįsta, klauso, lankosi jos koncertuose ir savo asmeniniuose kompiuteriuose turbūt turi pora dešimčių oficialiai niekur neišleistų Ievos dainų įrašų.

Ieva Narkutė (nuotr. iš atlikėjos MySpace profilio)

Atlikėja muzikos padangėje atsirado beveik tuo pat metu kaip ir Alina Orlova ar Eglė Sirvydytė. Šiaip ar taip visų jų muzikinis kelias pasuko kiek skirtingomis kryptimis – Alina sėkmingai koncertuoja užsienyje ir išleido jau du albumus, Eglė surado puikią nišą su elektronine dueto „mmpsuf“ muzika, o Ieva lyg ir liko kiek tolėliau nuo muzikinių reikalų, albumų, įrašų ir net didesnių koncertų.

Tačiau praėjusiais metais dainininkės vardas nuskambėjo gerokai plačiau pasirodžius lietuviškam filmui „Tadas Blinda. Pradžia“, kurio garso takelio pagrindinė melodija priklauso Ievos „Raudoniems vakarams“. Galbūt tai buvo impulsas Ievai Narkutei savo muziką pakreipti kiek kita linkme ir į dainuojamąją poeziją įnešti šiek tiek daugiau pop muzikos spalvų.

Pirmasis bandymas – internete jau keletą dienų esanti daina „Metų laikai“. Be jokios abejonės ši daina nėra nauja – ją koncertuose atlikėjos klausytojai gali išgirsti jau keletą metų. Tačiau ji skamba naujai. Kaip jau ir rašėme, pop muzikos kanonams paklūstanti aranžuotė jaučiama gana akivaizdžiai ir, drįsime pasakyti, gal net kiek per akivaizdžiai. Tačiau jei didesnė dalis lietuviškos pop muzikos būtų tokio lygio, mes būtume labai laimingi.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *