manoSAVAITĖ: 2012 04 22 – 2012 05 29

Kaip ir kiekvieną savaitę Jūsų laukia svarbiausių portalo manoMUZIKA.lt straipsnių ir naujienų apžvalga. Tiesa, kiek pavėluotai rašome jau apie praėjusios savaitės naujienas, tačiau ir ši savaitė kiek netradicinė ir suteikianti daugiau laiko poilsiui bei, žinoma, gerai muzikai.

Lietuviškos naujienos

Pastaruoju metu naujienų iš Lietuvos muzikos pasaulio netrūksta, todėl praėjusi savaitė taip pat turėjo kuo pasigirti. Bene daugiausiai Jūsų dėmesio, net kritikos ir diskusijų sulauksi žinia yra informacija apie jau labai greitai pasirodysiantį naują „Golden Parazyth“ pilną studijinį albumą „Long Way Home“. Pagaliau paskelbtas pilnas kūrinių sąrašas ir albumo viršelis. Plačiau apie tai galite paskaityti ČIA. Dar viena puiki naujiena – pristatytas lietuvių dubstep muzikos kūrėjų naujas rinkinys, kurį galima ir perklausyti. Ypatingai džiaugiamės ir menų fabriko „Loftas“ iniciatyva  Lietuvoje surengti tikrą muzikinį festivalį industrinėse miesto erdvėse.

Skiltyje manoDAINA rasite visiškai naują „Gerai Gerai & Mis Sheep“ kūrinį „On The Radio“ bei šokių muzikos kūrėjo iš Klaipėdos „Mosfer“ naują remiksą.

Vaizdo kūrėjai taip pat nevengia lietuviškos muzikos atstovų: kolegos iš „Kaunas Acoustics“ jaukiai nufilmavo „Biplan“funikulieriaus fone, „The Ball & Chain“ pristatė pirmą tikrą savo vaizdo klipą, o Kirtimuose filmavosi elektroakustinis lietuvaičių duetas „Luumm“.

Užsienio naujienos

Praėjusią savaitę buvo pranešta, jog buvęs kultinės grupės „The White Stripes“ narys Jack White, vos prieš keletą dienų pasirodžius soliniam albumui, ketina sukurti ir įrašyti dar tik statomo Walt Disney kino studijos filmo „Vienišas Reindžeris“ („The Lobe Ranger“) garso takelį, apie naujausią savo būsimą albumą prabilo amerikiečių elektropop kolektyvas „Passion Pit“, o viena pačių seksualiausių prikimusio balso savininkių – Charlyn Marie Marshall – scenoje jau dvidešimt metų atpažįstama „Cat Power“ pseudonimu, pagaliau patikslino žinias apie naujojo savo disko pasirodymą.

Taip pat turite galimybę parsisiųsti Mr. Oizo naują nepilną albumą „Stade 3“ bei perklausyti Olafur Arnalds ir Nils Frahm mini albumą.

Nauji vaizdo klipai ir dainos

Praėjusią savaitę naujus savo vaizdo kūrinius pristatė „Niki & The Dove“, „Scissor Sisters“Lana Del ReySam Sparro, „Perfume Genius“, „Simian Mobile Disco“, o dar daugiau vaizdo klipų rasite tiesiog apsilankę rubrikoje manoVIDEO.

Kaip visuomet, netrūko ir naujų garsų. Čia vertėtų išskirti „Sigur Rós“ B pusės singlą „Kvistur“, Anthony Gonzales, kitaip žinomo kaip projekto „M83“ idėjinio lyderio kompoziciją „Mirror“ ir  „Florence And The Machine“ pristatytą naują dainą „Breath Of Life“. Daugiau muzikos – skiltyje manoDAINA.

Miksas, atradimas, fotoreportažas ir koncerto įspūdžiai

Viena portalo manoMUZIKA.lt autorių Ugnė šią savaitę surinko Jums naują puikų miksą, kuris (šventai tuo tikime) leis pabėgti nuo kasdienių darbų bei rūpesčių ir neišsemiamuose kokybiškos muzikos kloduose atrado atlikėją „Crybaby“, su kuriuo švelniai primygtinai siūlome susipažinti ir Jums.

Kolega Liudas dalinasi savo įspūdžiais ir įžvalgomis apsilankius olandų atlikėjo Benny Sings koncerte Vilniaus muzikos klube „Tamsta“.

Šioje vietoje dera priminti, jog turime net du fotoreportažus. Portalo manoMUZIKA.lt fotografų objektyvai fiksavo tą patį „Benny Sings“ pasirodymą Vilniuje ir „SBTRKT“ koncertą Niujorke.

Neįkyrus priminimas

Tradiciškai primename, jog galite palaikyti mus Lietuvos interneto apdovanojimuose „Login 2012“ savo simpatijas pareikšdami ČIA.

Be to, galite paremti VšĮ „Muzika Man“ (juridinį organą, sukurtą tam, kad manoMUZIKA.lt kolektyvas galėtų sklandžiai ir legaliai vykdyti veiklą Lietuvoje) skirdami iki 2 proc. savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Daugiau informacijos apie tai rasite ČIA.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *