LT: Pirmajame grupės „Mark Fiction“ vaizdo klipe – nepavykusios laidotuvės

Lietuvos indie muzikos viltis – grupė „Mark Fiction“ pristato savo pirmąjį oficialų vaizdo klipą. Keletą trumpo metro filmų įvairiuose kino festivaliuose jau pristatęs režisierius Giedrius Tamoševičius šį kartą sukūrė dainos „I Hope That You Can Run Fast“ iliustraciją.

Dar prieš keletą metų, kuomet kolektyvas buvo atpažįstamas „Flamingo“ vardu, grupė daug dėmesio skyrė kokybiškiems ir įdomiems vaizdo klipams. Panašu, jog pakeitę pavadinimą, atsinaujinę ir naują albumą įrašę „Mark Fiction“ neketina išsižadėti tų pačių tikslų.

Mark Fiction (nuotr. Jurijaus Azanovo)

Tiesa, patys grupės nariai pirmą kartą klipą išvydo tik tada, kuomet jis buvo visiškai baigtas bei pristatytas platesnei auditorijai. Tačiau kolektyvo vokalistas Žilvinas Sebeika liko maloniai nustebintas: „Labai sunku atsiriboti ir įvertinti vaizdą dainai, kurią pats sukūrei. O gal to visai ir nereikia. Dainos nuotaika šviesi, ir tai labai padeda į klipe vaizduojamą temą pažvelgti visai kitu kampu. Mane nuo pat pradžių užkabino profesionalus vaizdas ir puikiai parinkti aktoriai. Kai reikalai pakrypsta teigiama linkme, pamatome labai gražią merginą… Apskritai, smagu, kad matome istoriją, o ne tiesiog vaizdinius. Nesinori atitraukti akių nuo ekrano ir manau, jog tai yra svarbiausia“.

Režisierius Giedrius Tamoševičius, kalbėdamas apie savo darbą teigia, jog tai buvo pirmasis jo bandymas kurti muzikinį klipą, o siužeto idėja gimė iš kadaise regėto sapno nuotrupų: „Tiesiog prisiminiau ką buvau susapnavęs ir norėjau tai panaudoti savo kūryboje. Tereikėjo surasti dainą, kurios tekstas ir prasmė tiktų, o tada idėja pati po truputį ėmė augti, vystytis ir vis labiau ryškėti galimas jos įgyvendinimas“. Sėkmingą kūrybinį procesą bei galutinį rezultatą lėmė ir tai, jog klipo operatorius yra buvęs „Flamingo“ narys Julius Sičiūnas.

Trumpos vaizdo klipo istorijos pagrindinė siužetinė linija – laidotuvės, kurios anaiptol nėra niūrios ir baigiasi kiek netikėtai. Tiesa, filmuojant tokį siužetą, nebuvo išvengta kuriozinių situacijų. „Iš vienos filmavimo aikštelės į kitą važiavome palūžusiu autobusiuku, kuris sankryžoje sugedo, tuo sukeldamas nemažą kitų eismo dalyvių pyktį. Tačiau kai jie pamatydavo, jog autobusiuke sėdi juodai apsirengę pagyvenę žmonės su tikru karstu ant kelių, į mus pažvelgdavo gerokai atlaidžiau“ – juokėsi klipo autorius. Įvertinant siužetą, turbūt kiek simboliška ir tai, jog finalinės vaizdo klipo scenos buvo filmuojamos buvusios Lietuvos kino studijos griuvėsiuose.

Daina „I Hope That You Can Run Fast“ yra iš naujojo „Mark Fiction“ albumo, kurio pavadinimo bei pasirodymo datos grupė vis dar neišduoda. Beje, jau šį savaitgalį „Mark Fiction“ kūrybą galite išgirsti didmiesčio festivalyje Vilniuje „Loftas Fest“.

Mark Fiction – I Hope That You Can Run Fast

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *