Latvių grupės „Instrumenti“ albumas išleidžiamas Lietuvoje

Viena daugiausiai dėmesio Baltijos šalyse šiuo metu sulaukiančių latvių grupių „Instrumenti“, savo šalyje debiutavusi auksiniu albumu „Tru“, savo debiutinį albumą išleidžia ir Lietuvoje.

Albumo „Tru“ kompaktinę plokštelę jau galima rasti Lietuvos muzikos parduotuvėse ir didžiųjų prekybos centrų muzikos skyriuose. Pasak šį albumą Lietuvoje išleidusios kompanijos „M.P.3“, nuo kitos savaitės mažosiose muzikos parduotuvėse bei „Rūdninkų“ knygyne bus pradėta prekiauti ir „Instrumenti“ vinilo plokštelėmis.

„Tikimės, kad tai – gražaus bendradarbiavimo pradžia. Visada džiugu dirbti su atlikėjais, kurie patinka mums patiems“, – sakė „M.P.3“ agentūros vadovas Vaidas Stackevičius.

Instrumenti (nuotr. M.P.3)

Pirmasis debiutinio „Instrumenti“ albumo radijo singlas „Live Jacket Under Your Seat“ jau anksčiau skambėjo Lietuvos radijo stotyse, o praėjusią savaitę pristatytas naujausias grupės kūrinys „Born to Die“ iš karto sulaukė kelių mūsų šalies radijo stočių dėmesio. Iš viso naujame albume skamba devyni grupės kūriniai. Prie kai kurių iš jų styginių aranžuotėmis prisidėjo JAV kompozitorius Nico Muhly, dirbęs su tokiais atlikėjais kaip Björk ir „Antony and the Johnsons“.

Šią savaitę grupė dalyvaus festivalio „Vilnius Music Week“ programoje. Albumo pasirodymo proga penktadienį, rugpjūčio 31 dieną, muzikantai susitiks su Lietuvos muzikos gerbėjais „Rūdninkų“ knygyne, Vilniuje (pradžia 17.30 val.).

Šeštadienį, rugsėjo 1-ąją, „Instrumenti“ sutrumpintą savo koncertinę programą atliks sostinės Katedros aikštėje, o sekmadienį, rugsėjo 2-ąją, dalyvaus naujojo TV3 televizijos sezono atidarymo renginyje.

Primename, jog vokalistai Jānis Šipkēvicas (Shipsi) ir Reinis Sējānis (Reynsi) grupę „Instrumenti“ sukūrė 2009 metais. Dėl išskirtinio indie-pop ir eksperimentinio electro skambesio duetas greitai pelnė tarptautinį pripažinimą. Gimtojoje šalyje latvių atlikėjai savo koncertu jau surinko pilną Rygos areną, šiemet dalyvavo įvairių Europos šalių muzikos festivaliuose, tarp jų Lietuvoje puikiai žinomuose „Heineken Open’er“ ir didžiojoje „Positivus“ festivalio scenoje. Praėjusiais metais grupė pasirodė Karklės festivalyje Lietuvoje.

Apačioje – naujausias Lietuvoje pasirodęs grupės singlas „Born To Die“:

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *