NIVA: gera dirbti su tais, kurie įdeda visą savo širdį

NIVA (Nuotr. atlikėjo archyvo)

Švedijos prodiuseris ir atlikėjas Christianas Niva jau neblogai žinomas manoMUZIKOS skaitytojams. Ne kartą jį gyrėme ir liaupsinome tiek už solinius darbus, tiek už remiksuotus kūrinius, tiek ir už bendras dainas, atliktas kartu su kitais atlikėjais. Sunku patikėti, tačiau jau ateinantį savaitgalį Christianas su savo projektu „Niva” lankysis Lietuvoje. Būtent laikinojoje sostinėje vyksiančiame muzikos ir menų festivalyje „Insanitus” jis surengs išskirtinį pasirodymą mūsų šalies publikai.

Likus keliom dienom iki festivalio manoMUZIKA nusprendė pakalbinti šį Stokholmo klubų rezidentą, be kurio, galime visai atvirai prisipažinti, jau sunkiai įsivaizduojame Skandinaviškąją elektropop muzikos sceną. Christianas, kuris prieš pradėdamas „slėptis” po Niva pseudonimu vadinosi „The Quietboy”, prisipažįsta, kad jau seniai norėjo apsilankyti Lietuvoje, todėl džiaugiasi „Insanitus” organizatorių jam suteikta proga.

Taigi, visiems laukiantiems puikaus savaitgalio pristatome trumpą interviu su Niva – muzikantu, kurio pasirodymas šiemet rytų Europos užkampį turėtų nuspalvinti tikrai gražiais Skandinaviško elektropop garsais.

Penktadienį atvyksti į Lietuvą. Kokie tavo lūkesčiai mūsų šalyje? Kokios auditorijos tikiesi „Insanitus” festivalyje?

Esu labai laimingas galėdamas groti „Insanitus” festivalyje. Seniai svajojau aplankyti jūsų gražią šalį, todėl savo pasirodymo joje labai laukiu. Tikiu, kad mano pasirodymo klausysiantys žmonės atsineš meilę ir džiaugsmą. Bent jau aš iš savo pusės jiems tikrai galiu tai pažadėti (šypsosi)

Esi viena pagrindinių „Insanitus” festivalio žvaigždžių. Ko festivalio lankytojai gali tikėtis laukdami tavo pasirodymo?

Mano pasirodymas bus dj seto, gyvo atlikimo, originalių dainų ir remiksų sintezė. Net neabejoju, kad bus puiku.

Ar „Niva” gerbėjai išgirs populiariausius tavo kūrinius, tokius kaip „Transforma„, „Dirty Water” ir kiti?

Kai kurias žinomiausias dainas tikrai grosiu. Tačiau plačiau apie savo pasirodymo detales kalbėti nenoriu. Sieksiu nustebinti Lietuvos publiką (šypsosi)

Scenoje esi ne vienerius metus, tačiau kol kas išleidai tik vieną nepilną albumą. Būtent pernai pasirodė tavo EP, pavadintas „Feverish Dreams”. Šis kritikų puikiai įvertintas darbas sulaukė pasisekimo ne tik Skandinavijoje, bet ir už jos ribų. Kada ketini gerbėjams ‘padovanoti’ pilną savo įrašą?

Panašu, kad dienos šviesą išvys dar vienas mano EP (juokiasi). Ketinu jį išleisti dar šių metų pabaigoje. Žinoma, galvoju ir apie pilną albumą, tačiau kada jis pasirodys nežinau…Manau, kad jis atsiras tada, kai tam bus pats geriausias laikas (juokiasi)

Ar turi muzikinių tikslų?

Žinai, nustojau juos sau kelti dėl vienintėlės priežasties – mėgaujuosi dabartimi ir esu beprotiškai dėkingas tiems žmonėms, kurie yra pamėgę mano muziką. Tikiuosi, kad ja jie mėgausis ir ateityje.

Kokiu tikslu pakeitei savo sceninį pseudonimą? Juk anksčiau vadinaisi „The Quietboy”.

Viskas labai paprasta. Anksčiau kūriau elektro muziką. Kai  pradėjau rašyti jai žodžius ir ji tapo dar asmeniškesnė, projektą tiesiog pavadinau savo vardu.

Kaip apibūdintum „Niva” grojamą muziką?

Manau, kad tai tiesiog gražus elektro pop.

Jeigu tavęs jaunas nepatyręs talentingas vaikis paprašytų įvardinti didžiausius sunkumus, su kuriais reikės susidurti norint įsitvirtinti muzikos rinkoje, ką jam atsakytum?

Nežinau…(mąsto). Kad aš išvis nematau jokių sunkumų (juokiasi). Sakyčiau jam: eik pirmyn ir žinok, kad yra labai gera dirbti su tais žmonėm, kurie į savo darbą įdeda visą širdį ir aistrą.

Kas tau, kaip kūrėjui ir atlikėjui, padarė didžiausią muzikinę įtaką?

Man imponuoja labai daug grupių. Tačiau jeigu reikėtų įvardinti vienintėlę, ko gero, paminėčiau švedus „Radio Dept„. Šį kolektyvą labai mėgstu. Aišku, negalėčiau pamiršti ir 90-ųjų lo-fi atlikėjų, tokių kaip „Dinosaur Jr.” ir  „Sebadoh

Esi sukūręs puikius remiksus tokiems kolektyvams kaip Jonathan Johansson ir „Blackbird Blackbird„; įrašei nemažai bendrų kūrinių su įvairiais atlikėjais, taip pat kuri savo muziką. Kuri veikla tau yra arčiausiai širdies?

Viskas, ką darau, man yra artima. Bendri projektai taip pat labai įkvėpia. Jie prasideda nuo abipusio muzikinio intereso ir išauga į draugystę ir  bendrą muzikinį rezultatą.

Ko palinkėtum tavęs laukiančiai Lietuvos publikai?

Labai laukiu „Insanitus” festivalio. Labai laukiu susitikimo su jumis. Tikiuosi visus jus pamatyti jau šį savaitgalį!

Ačiū už pokalbį.

Komentaras apie “NIVA: gera dirbti su tais, kurie įdeda visą savo širdį

  1. Gelorama says:

    Hey Clint,A relative of yours has a dhtuager in my gymnastics program, and she suggested I look at your site, as I am an avid backbacker. After reviewing your site, I couldn’t help but notice you’ve hit the AP. A coworker and I are looking at doing a section of the trail in the future, but I haven’t been able to find a lot of info regarding trailheads, parking, etc. Any info or resources would be greatly appreciated. Many Thanks.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *