Sóley

Islandija – unikalaus grožio, paslapties, mistikos ir ugnikalnių apsupta šalis, užauginusi tokias grupes kaip „Sigur Ros“, „Bjork“, „Feldberg“, „Gus Gus“, „Low Roar“ ir daugybę kitų, dovanoja dar vieną naują vardą muzikos pasaulyje. „Sóley“, tai multiinstrumentalistė Sóley Stefánsdóttir iš Reikjaviko indie kolektyvo „Seabear“. Ši mergina ne pirmoji iš grupės, kuri pradėjo solinę karjerą. Kitas „Seabear“ kolektyvo narys Sin Fang taip pat sėkmingai muzikuoja ir yra išleidęs ne vieną savo solinį įrašą.

Pradėjusi savo solinę karjerą tik 2010 m. „Sóley“ jau pristatė du įrašus. Pirmasis, debiutinis „Theater Island“ albumas išleistas 2010 m. Po metų pertraukos pasirodė antrasis, dvigubai daugiau dainų turintis, atlikėjos diskas „We Sink“.

„Sóley“ muzika priskiriama indie muzikos kategorijai. Kūriniuose derinamas išskirtinis atlikėjos balsas, pianino melodija, būgnų ir gitaros skambesys. Kol kas atlikėja daugiausiai koncertuoja gimtojoje Islandijoje, tačiau šiais metais numatytas pirmasis koncertinis turas po JAV.

Visiems, norintiems geriau pažinti šią atlikėją, siūlome pažiūrėti šią vasarą Berlyne surengto koncerto įrašą. Tik spalio mėnesį pristatyto koncerto metu buvo atliekamos devynios dainos iš „We Sink“ albumo ir du visai nauji kūriniai.

Pilnas pasirodymo dainų sąrašas:

  1. 1.Intro (new song in the making…)
  2. 2. Fight Them Soft
  3. 3. The Sun Is Going Down
  4. 4. Blue Leaves
  5. 5. And Leave
  6. 6. Wedding (new song in the making…)
  7. 7. Smashed Birds
  8. 8. Pretty Face
  9. 9. I’ll Drown

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *