John Newman

John Newman (nuotr. iš oficialaus atlikėjo Facebook puslapio)

Vieni muzikos kūrėjai puikiai valdo žodį ir su lengvumu dėlioja gilius tekstus, kiti turi pavydėtiną ritmo pajautimą, priverčiantį nejučiom linkčiot galvą, treti moka neįtikėtinai užkabinti ir perteikti emocijas muzikoje, ketvirti yra profesionaliai įsisavinę vokalo valdymą, penkti garsėja sudėtingais dainos instrumentalo sprendimais, tačiau kertinė dėmesį prikaustanti ir žabtus atvipdanti dainų atlikėjo fizinė savybė, sutartinai vadinama „Dievo dovana“, yra balsas.

Išgirdus Johną Newmaną abejonių nelieka – 21 metų jaunuolis turi Dievo Dovaną iš didžiųjų raidžių.

Johnas muzikuoti, groti gitara ir pats kurti dainas pradėjo nuo 14-os metų. Maža to, netrukus išmoko įrašinėti ir prodiusuoti, kurti house muziką ir didžėjauti. Muzika jį pasigavo visą ir, panašu, net neketina paleisti.

„Pradžioje labai domėjausi funky house stiliaus muzika, daug didžėjavau, prodiusavau ir rašiau dainas nuo pat jaunų dienų. O tuomet, kai buvau šešiolikmetis, į rankas man pateko albumas, kuris pakeitė mano gyvenimą ir muziką – tai buvo Otiso Reddingo diskas „Otis Sings Soul“, – pasakoja Newmanas.

Nuo pernai Londone gyvenantis jaunasis talentas groja trimitu, bosine gitara, gitara ir pianinu. O bandant apibūdinti jo atliekamą muziką tektų įsivaizduoti tyrą soul ir groove derinį, būdingą senųjų laikų „Stax“ bei „Motown“ įrašų kompanijų globotiniams, pagardintą Jamesu Brownu ir Prince, truputį papiktintą „Black Keys“ , o tuomet visa tai sumiksuotą „Danger Mouse“.

Visi iki šiol viešai pristatyti Johno Newmano darbai verčia su nekantrumu laukti šiuo metu kuriamo debiutinio albumo, kurį išleis įrašų kompanija „Island Records“. Kol kas jo pasirodymo data dar nėra skelbiama, tačiau manoMUZIKA.lt net neketina nuleisti savo akių nuo šio savo atradimo, todėl naujienas būtinai pranešime.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *