Joe Banfi

„Aš noriu, kad į mane būtų žiūrima kaip į Bruce Springsteeną ir Jimi Hendrixą, Peterį Gabrielį ir Kate Bush. Mano kuriame folk stilistikos muzika yra tik 10-15% visko, ką aš dar atskleisiu ateityje.”

Taip nekukliai ir užtikrintai kalba Joe Banfis – 23 metų trubadūras iš Northwicho miestelio Anglijoje. Savo pirmąją dainą ir, kaip pats teigia, labai tragišką dainą sukūręs būdamas vos 7 metų amžiaus,  Joe praėjusiais metais išleido savo solinį „Iron” EP, o jo kūriniai skambėjo net ir tokių radijo stočių kaip „XFM” ir „BBC Radio 6” eteriuose.

Šiuo metu britišką indie muziką su folk elementais grojantis ir filosofiją neseniai baigęs vaikinas yra sudaręs sutartį su „Communion” įrašų kompanija, su kuria dirba ir labai panašiai solo atlikėjų kategorijai priklausantys „BBC Sound of 2012” laimėtojas Michael Kiwanuka ir po truputį Lietuvoje pamilstamas Benas Howardas. Tai gali reikšti tik tai, kad į jį dedamos ypatingos viltys, ką liudija ir ypatinga Joe Banfi muzika.

Tarp savo įkvėpėjų Joe Banfi įvardija grupę „Deftones”, Nicką Drake, „Nirvana”, Bruce Springsteeną ir kitus roko grandus. Jis teigia, kad šie kūrėjai labiausiai žavi savo lyriniais sugebėjimais ir ypatingus tekstus perteikti savo kuriama tik jiems būdinga muzika.

Artimiausi Joe Banfi planai – dar vienas EP, kuris vadinsis „Nomads”. Be to, atlikėjas ketina išleisti ir debiutinį albumą, tačiau tai įvyks ne anksčiau nei iki šių metų galo, mat, kaip teigia pats atlikėjas, iki to laiko jis nori savo muzikoje pasiekti harmoniją tarp triukšmo ir ramybės – sujungti metalo stilistikos ekspresiją ir folk muzikos sudėtingumą.

Mes savo ruožtu tikimės, kad Joe Banfi įgyvendins savo kūrybines svajones ir nebus įtrauktas į šlykštų populiarumo verpetą.

Joe Banfi (nuotr. iš atlikėjo facebook profilio)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *