Markas Palubenka: mano amžinas tikslas – kokybė visur ir visada

nuotr. Berta Bocullo

Stebinti nepaliaujantis ir pastaruoju metu itin dažnai koncertuojantis lietuvaitis Markas Palubenka praėjusią savaitę pristatė kūrinio „Planet Melancholia” vaizdo klipą. Puikus vizualinis kūrinio įprasminimas metų pabaigoje neabejotinai turės rimtų pretenzijų tapti geriausiu meto vaizdo klipu (ar tokia kategorija apskritai „rasis” mūsų muzikiniuose apdovanojimuose – tai jau kitas klausimas).  Marko veikla aktyvėja. Ar tai reiškia, kad muzikantas ruošia naują albumą? Ko gero taip, tačiau kol kas apie konkrečias antrojo disko pasirodymo detales dievą lietuje prikėlęs vilnietis nekalba. Šiuo metu pagrindinės muzikanto mintys sukoncentruotos į šeštadienį sostinės klube „Tamsta” įvyksiantį pasirodymą.

Šeštadienį savo koncerto metu jaunoji Lietuvos indie viltis ant scenos pasirodys ne vienas. Jam talkins puikiai muzika besidomintiems žmonėms pažįstami muzikantai – būgnininkas Sergejus Makidonas ir bosistas Donatas Bielunskis. Paties Marko teigimu, šiame koncerte apsilankę žmonės turės išskirtinę progą jo kūrybą išgirsti taip, kaip ji dar niekada neskambėjo –  įprasmintą jaukioje ir netikėtoje akustinėje muzikoje.  Beje, bilietus į renginį galite įsigyti ČIA arba prieš pat koncertą sostinės muzikos klube „Tamsta”.

Ruošdamasis, kaip pats pripažįsta, šeštadienį įvyksiančiam bene svarbiausiam savo pasirodymui šį pavasarį, muzikantas visgi atrado laisvą akimirką trumpai šnektelėti su manoMUZIKA. Apie savo muziką, koncertą ir melancholijos planetą.

Kuom šiandien gyvas Markas Palubenka?

Oru ir muzika (juokiasi). Jei rimtai – gyvenu tikrai neblogai. Džiaugiuosi, kad pagaliau atėjo pavasaris! Kalbant apie muzikinę pusę galiu visai atvirai prisipažinti: daug repetuojame su grupe ir nuoširdžiai stengiamės, kad viskas būtų gražu, tvarkinga ir itin muzikalu.

Neseniai pasirodė Tavo kūrinio „Planet Melancholia“ vaizdo klipas. Video tikrai įspūdingas. Papasakok apie jo kūrimo užkulisius? Kas buvo sunkiausia? Kas – įsimintiniausia?

Labiausiai įsiminė šokis lauke. Jį filmavome net šešias valandas. Šaltis buvo neįtikėtinas (juokiasi). Kita vertus, kadangi buvo ypatingai šalta – nereikėjo dėti pastangų ir stipriai įsijausti į klipo kūrimą. Idėjiškai viskas tiesiog atitiko, todėl pamiršau visus sunkumus.

Visas klipo kūrimo procesas buvo labai sklandus, todėl esu visiškai patenkintas tiek jo galutiniu rezultatu, tiek ir visu su juo susijusiu darbo procesu.

Kada sulauksime tavo naujos dainos? Gal jau gali kažką papasakoti apie savo antrą studijinį įrašą?

Naujas dainas galėsite išgirsti jau šį rudenį. Nors nemėgstu pasakoti apie tariamą ateitį, galiu pasakyti tik tiek, kad naujas albumas tikrai bus, tačiau jis bus kitoks. Turiu puikų sumanymą, bet jį dar „šlifuoju”. Tikiu, kad tie, kas mėgsta mano muziką, turės ne vieną progą pozityviai nustebti.

„Planet Melancholia“ – labai lyriškas ir melodingas kūrinys. Išduok paslaptį ar jo skambesys leidžia tikėtis dar vieno lyriško Tavo albumo?

Albumas bus įvairus. Toks yra mano tikslas kurio link aš einu. Taip visada mąstau, tokio įrašo siekiu. Tačiau jeigu ant peties sėdinti mūza mane „privers” kurti lyriškai – tuomet taip ir bus (juokiasi).

Šeštadienį surengsi dar vieną koncertą. Ko gali tikėtis jame apsilankę žmonės? 

Šeštadienį koncertuosiu ne vienas, o su grupe. Tai bus mano savotiškas debiutas su kitais muzikantais. Mano muzikos skambesys bus visiškai kitoks nei esate įpratę girdėti, todėl visos dainos skambės tikrai labai naujai. Skambesys  netikėtas bus ne tik jums, bet ir man pačiam (juokiasi). Beje, galiu pažadėti, kad šiame koncerte sugrosiu dar niekada viešai negrotų savo naujų kūrinių.

Papasakok apie savo vasaros planus?

Koncertuoti. Koncertuoti. Koncertuoti (juokiasi). Jau dabar esame suplanavę nemažai solinių koncertų. Grosiu keliuose vasaros festivaliuose.

Dirbi prie „Kurak“, neseniai dalyvavai Jimo Morrisono projekte, kuri savo muziką. Iš kur tiek jėgų ir parako? 

Labai lengva daryti tuos dalykus kuriuos myli ir kuriais gyveni. Turiu puikias sąlygas kurti, muzikuoti, įrašinėti. Mane palaiko man brangūs žmonės, todėl mėgaujuosi savo gyvenimu (šypsosi). Kur kas sunkiau viską daryti kokybiškai…Tačiau tai ir yra mano amžinas tikslas (šypsosi).

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *