Oscar & the Wolf

„2010 metai, žiema: Oskaro ir jo alter ego – vilko – gimimas.
Man gyvenant apelsininio dangaus ir audringų dienų pasaulyje netikėtai pasirodė vienas žmogus. Buvo akivaizdu, jog jo barzdą per ilgą laiką užaugino įvairiausi žodžiai, surinkti per visą šalį. Su savimi nešėsi kelias gitaras ir retsykiais jomis grodavo. Tapome draugais, o mūsų ryšys stiprėjo jam keliaujant po netolimas apylinkes. Vieną dieną nuvykome aplankyti jo draugo. Žmonės šneka, jog šis pildo svajones sėkmės, kurią saugo savo delne, dėka. Jis buvo protingas ir pakankamai senas, jog nuvestų mus į pasaulį, kurio nepažinojome.
Kai pasirodė vasara, susirinkome šioje mažoje, žavingoje kabinoje ir nusprendėme kuriam laikui įsikurti. Tikėdami, jog esame tikri poetai ir muzikantai, rašėme dainas ir grojome visą vasarą.
Kiekvienam ištartam žodžiui sukūrėme žemėlapį, kad nepamirštume.
Šiandien mes siunčiame jį į pasaulį“.

Trečius metus muzikuojanti belgų grupė „Oscar & the Wolf” šneka tik pusę lupų ir mįslingai, tačiau jų kūryba aiškiai bei nedviprasmiškai kalba už juos pačius – kolektyvas dar tik įrašinėja savo debiutinį pilną albumą, o melomanai jau nekantriai lenkia savo pirštus iki jo pasirodymo, mat praėjusiais metais išleistas pirmasis įrašas (EP) „Summer Skin” gerokai suintrigavo ir, tuo pačiu, užkėlė naujokų kertelę.

Iš vienos pusės – pietietiškai šiltas, iš kitos pusės – tamsokas skambesys, atidumas dainos žodžiams bei nepriekaištingas gyvas atlikimas – ir štai, dar nespėjusi iki galo apšilti kojų, grupė jau turi pilną koncertų grafiką.

Beje, paprašyti išrinkti svarbiausią jų pačių kurtą dainą, „Oscar & the Wolf” įvardina „Wash Your Face“.
„Kūrinys gimė improvizacijų sesijoje… Manome, jog yra nepaprastai sunku kurti tokią muziką, kurioje kiekvienas be išimties grupės narys gali įdėti savo paties jausmo dalį. Šioje dainoje mums būtent tai ir pavyko. Be to, sugebėjome rasti būdą įjungti ir šokių ritmikos, o rezultatas išėjo būtent toks, kokio siekiame: melancholiška, tamsi daina, pagal kurią galima šokti. Manome, jog labai svarbu yra šokti.“ – kūrybos subtilybes atskleidžia kolektyvas.

Išalkusiems daugiau – debiutinis EP „Summer Skin“ ČIA.

„Oscar & the Wolf” (nuotr. iš oficialaus grupės Facebook puslapio)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *