Paskelbti albumai, pretenduojantys laimėti prestižinį Mercury apdovanojimą

Mercury Award

Šįvakar Londone buvo pristatyti kandidatai laimėti prestižinį 2013 metų „Mercury” apdovanojimą.  Nuo 1992 metų kasmet vyksiančiuose apdovanojimuose „varžosi“ 12 geriausių Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje išleistų metų albumų. Kandidatus laimėti šį prestižinį apdovanojimą išrenka muzikos industrijos atstovai – muzikantai, leidybinių kompanijų vadovai, muzikos žurnalistai ir kiti su šia sritimi susiję Jungtinės Karalystės gyventojai.

Vakar bandėme nuspėti devynis atlikėjus, kurie, tikėjome, pateks į potencialiųjų dvyliktuką, tačiau toli gražu ne visi mūsų spėjimai buvo teisingi. Didžiausiai mūsų (o kartu ir Jungtinės Karalystės muzikos apžvalgininkų) nuostabai, „išrinktųjų” dvyliktuke nėra debiutinio grupės „London Grammar” disko.

Geriausias šių metų albumas paaiškės spalio 30 dieną.

Pateikiame Jums visus įrašus, šiandien pradėjusius kovą dėl elitinio „Mercury” prizo.

Arctic Monkeys – ‘AM’
David Bowie – ‘The Next Day’
Disclosure – ‘Settle’
Foals – ‘Holy Fire’
James Blake – ‘Overgrown’
Jake Bugg – ‘Jake Bugg’
Jon Hopkins – ‘Immunity’
Laura Marling – ‘Once I Was An Eagle’
Laura Mvula – ‘Sing To The Moon’
Rudimental – ‘Home’
Savages – ‘Silence Yourself’
Villagers – ‘{Awayland}’

manoMUZIKA primena, kad pernai šį apdovanojimą laimėjo grupė „Alt J” už savo įrašą „An Awesome Wave”. Su jais esame paruošę ir išskirtinį interviu.

„Mercury” prizas – įvertinimas ir galimybė

Šiemet „Mercury“ prizas bus įteiktas 24 kartą. Kol kas akivaizdi šių apdovanojimų lyderė – britė PJ Harvey. Ji yra vienintelė atlikėja, šį apdovanojimą laimėjusi du kartus. Pirmą kartą muzikantei „Mercury“ prizas įteiktas už 2001 metais išleistą albumą „Stories From the City, Stories From the Sea“. Antrasis kartas jai buvo  sėkminigas 2011 -aisiais. Tada statulėlė jai atiteko už diską „Let England Shake“. Beje, PJ Harvey kartu su grupe „Radiohead“ yra dažniausiai per šiuos 24  metus minėti vardai. Tiesa, Thomo Yorke’o grupei kol kas nė sykio nėra pavykę laimėti „Mercury“.

Šis prizas – tai ne tik puiki galimybė pelnyti šlovę bei tikrai nemenką pinigų sumą, bet ir dar viena proga, garantuosianti albumo pardavimo augimą. Įrodymų, kad „Mercury“ prizu pasipuošusio albumo pardavimai šokteli akivaizdžiai, toli ieškoti tikrai neverta. 2010 metais, „The XX“ laimėjus „Mercury“, jau kitą dieną disko pardavimai išaugo 450 % ! Net ir praėjus trims mėnesiams po apdovanojimų ceremonijos plokštelės pardavimai buvo 74% didesni nei iki laimėjimo. 2008-aisiai „Mercury“ prizą laimėjusio „Elbow“ albumo „The Seldom Seen Kid“ pardavimai jau kitą savaitę šoktelėjo 700 procentų. 2005 metais „Mercury“ apdovanotos „Antony And the Johnsons“ plokštelės pardavimai „ūgtelėjo“ 175 procentais, o 2004 metais laimėjusių „Franz Ferdinand“ debiutinio įrašo – 30 procentų.

Taigi, „Mercury“ prizo svarba pastaraisiais metais yra nenuginčijama. Tai ne tik muzikantų ir kūrėjų ilgo ir kruopštaus darbo įvertinimas, bet ir savotiškas muzikinės mekos svarbiausio metų įrašo apdovanojimas.

Laukti iki paskelbimo akimirkos liko kiek daugiau nei mėnuo…

2 Komentarai apie “Paskelbti albumai, pretenduojantys laimėti prestižinį Mercury apdovanojimą

  1. Lyubov says:

    We co’vlude done with that insight early on.

  2. Alfredo says:

    What a plaesure to meet someone who thinks so clearly

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *