Grupė Biplan švenčia 18 gimtadienį!

Biplan (Foto A. Mamontovo)

Šiandien pilnametystės sulaukia sostinės pop roko grupė „Biplan„. 1995 metų spalio 1 dieną Vilniuje susikūręs kolektyvas, muzikuojantis be rimtesnių pertraukų jau 18 metų, gali pagrįstai vadintis neatsiejama Lietuvos muzikinio pasaulio dalimi.

1997 metais – amžiuje, kuomet senajame žemyne karaliavo jo didenybė brit popas, o pagrindiniais smuikais Europos muzikinėje rinkoje griežė „Blur” ir „Oasis” – „Biplanai” debiutavo su anglišku šio stiliaus albumu „Banzai”. Tiesa, kasetės pavidalu dienos šviesą išvydęs įrašas taip ir liko vieninteliu anglišku albumu tuomet dar jaunų dvidešimtmečių diskografijoje. Per savo 18 gyvavimo metų „Biplanai” išleido 5 studijinius albumus, 1 EP ir 2 singlus lietuvių bei 3 diskus rusų kalba. Vilniečiai taip pat ne kartą triumfavo įvairiuose lietuviškuose muzikiniuose apdovanojimuose.

Lietuvos radijo stotyse per 18 metų  į topus pateko per 20 grupės kūrinių, o tokias dainas, kaip „Labas Rytas”, „Nupiešiu”, „Kino Filmai”, „Londone”, „Ketvirtadienis” ar „Amore” puikiai pažįsta didžioji Lietuvos publikos dalis.

Šiandien Vilniaus ketveriulė – Maksas, Olegas, Seržas ir Aleksandras – pagrįstai vadinamas viena laukiamiausių lietuvišku kolektyvu mūsų šalies koncertų organizatorių gretose.

Taigi, sveikinimai Biplanams keliauja ir nuo viso manoMUZIKOS kolektyvo! Gyvuokite, bičiuliai, kurkite ir nesustokite! Su pilnametyste!

———————————–

Apačioje – išskirtinis „Biplan” narių Makso ir Olego interviu manoMUZIKOS pirmojo gimtadienio metu, trumpas koncertas bei kitos muzikinės akimirkos iš grupės gyvenimo.

Pasirodymas manoMUZIKOS gimtadienyje ir interviu

„Labas Rytas”

„Ar lauksi” pristatomas video ir dainos vaizdo klipas

„Nupiešiu”

„Visiškoj Tyloj” (gyvai radijo stotyje „Opus 3”)

„Plius | Minus”

„Amore”

„O Mes Prie Jūros”

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *