„Red Bull Music Academy“: nuo Vilniaus planetariumo iki Tokijo

Šio amžiaus pasaulio muzikos rinkos ir kultūros fenomenas, projektas „Red Bull Music Academy“, 16-uosius savo metus pradės Vilniaus planetariume. Skamba netikėtai, tačiau tai yra tiesa. Vienas pirmųjų šių metų „RBMA“ renginių sausio 24 dieną 19:00 vyks būtent Vilniuje.

Vilniaus planetariume sausio 24 dieną vyksiančios nemokamos „RBMA“ sesijos metu mintimis apie muziką ir galimybes patekti į šiemet Tokijuje vyksiantį „RBMA“ paskaitų ciklą dalinsis „Red Bull Music Academy“ organizacinio komiteto narys, Italijos elektroninės muzikos scenos atstovas Marco Passarani bei 2011 metų „RBMA“ absolventas estas Sander Mölder. Planetariumo sesijos dalyviai kalbės apie tai, kaip dvi savaitės naujausiomis technologijomis aprūpintose įrašų studijose vyksta „RBMA“ paskaitos, kaip muzikos profesionalai dalijasi patarimais, įkvėpimu ir patirtimi bei apie tai, kaip patekti tarp 60 laimingųjų, šiemet keliausiančių į Tokiją.

Naktį oficialus sesijos „afterparty“ persikels į klubą „Opium“, kuriame su akademijos atstovais gros dažnas „Red Bull Music Academy“ renginių svečias, „Night Slugs“ leidyklos viršininkas, britas „L-vis 1990“ bei „Mondayjazz“ didžėjai. Visiems, dalyvavusiems sesijoje Planetariume, įėjimas į Islandijos gatvėje įsikūrusį Lietuvos klubinės kultūros flagmaną „Opium“ bus nemokamas.

Unikalus „Red Bull Music Academy“ universitetas kelius į plačiausius muzikos rinkos vandenis atvėrė tokiems kūrėjams kaip „Aloe Blacc“, Nina Kraviz, „Flying Lotus“, Axel Boman, „Buraka Som Sistema“, „Hudson Mohawke“, Jamie Woon, Mano Le Tough ir daugeliui kitų. Per visą akademijos istoriją jos absolventais tapo beveik 800 atlikėjų, atstovaujančių įvairiausius muzikos žanrus, o paskaitose pranešimus skaitė apie 500 lektorių, tarp kurių tokie vardai kaip Steve Reich, Brian Eno, „Wu-Tang Clan“, Erykah Badu, „Questlove“ ir kiti.

Daugiau apie „Red Bull Music Academy“:

redbullmusicacademy.com

facebook.com/redbullmusicacademy

twitter.com/RBMA

soundcloud.com/redbullmusicacademy

mixcloud.com/rbma

vimeo.com/redbullmusicacademy

youtube.com/redbullmusicacademy

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *