Kelela

Po debiutinio 13 dainų mixtape „Cut 4 me“ pasirodymo, išleisto praėjusį rudenį, muzikos mylėtojų ausys nukrypo į Etiopijos kilmės dainų kūrėją Kelela Minazekristos, kuri scenoje prisistato savo tikru vardu – Kelela. Praėjusią savaitę pristatytas naujas singlas „The High“ padėjo galutinį tašką manoMUZIKOS svarstymuose – naujojo R&B, pagardinto elektronikos priemaišomis, atstovė turi gauti tinkamą dėmesį – į manoATRADIMAS skiltį šįkart keliauja perspektyvioji naujokė, reziduojanti JAV.

Vienintelis augantis vaikas Minazekristos šeimoje pagal gimdytojų planus turėjo tapti daktaru, teisininku arba tarptautinės politikos specialistu, taigi atžala, nenorėdama nuvilti savo tėvų, stojo į universitetą ir penkis metus bandė save apgaudinėti. Šiandien muzikos bendruomenė, įskaitant ir pačią Kelela šeimą, džiaugiasi, jog galų gale dukra pasirinko širdies kelią – metė nemėgstamą veiklą ir ėmė dainuoti.

Kelela (nuotr. Ackime Snow)

Nuo vaikystės lankytos smuiko pamokos, dainavimas jazzo baruose ir eksperimentai metalo grupėje suformavo viena – Kelela pajuto, jog nori reikšti save be sienų ir tradicinių rėmų. Debiutinė kompiliacija „Cut 4 Me“ tą puikiai atskleidžia – kūriniai balansuoja ant plonytės ribos tarp eksperimentinės šokių muzikos ir senosios R&B ribos, todėl klausantis apima dvejopas pojūtis – klaidinančiai pažįstamos melodijos, įvilktos į naujo, kiek nepatogaus, ritmo rėmus. Iš pirmo garso net būna sunku suprasti, ar tai, ką šiuo metu girdi, tau tikrai patinka. Bent jau iki tol, kol nespusteli kartojimo mygtuko. Tada vėl. Ir vėl.

Pabaigai dalinamės viso albumo perklausa, o Jūsų simpatijas ar antipatijas šiai neomuzikos atlikėjai paliekame savieigai.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *