Talino muzikos savaitė 2014: Pussy Riot, Billboard, Mojo, Spotify, Deezer, Rdio ir manoMUZIKA.lt

Tallinn Music Week 2014

227 muzikos atlikėjai iš 20 pasaulio šalių mieste, kur gyvena vos kiek daugiau nei 430 000 žmonių. Taline šį savaitgalį švęsime tikrą muzikinį pavasarį, Talino muzikos savaitę (TMW), kurioje šiemet lankosi ir manoMUZIKA.

Talino muzikos savaitė šiemet vyksta jau šeštą kartą. Per tą laiką pradžioje analogų Baltijos šalyje neturėjęs renginys išaugo iki didžiausios muzikos pramonės konferencijos-festivalio Šiaurės ir Baltijos šalyse. Be muzikos atlikėjų ir jų vadybininkų TMW kasmet aplanko neįtikėtinas skaičius įvairių muzikos agentūrų, leidybos ir viešinimo kompanijų bei spaudos atstovų iš viso Europos (plačiąja reikšme) regiono. Daugeliui TMW dalyvaujančių atlikėjų ši muzikos fiesta yra ne tik galimybė parodyti savo muziką įtakingai tarptautinei auditorijai, bet ir reikšmingas tramplinas jų karjeroje. Tuo tarpu dvi dienas vykstanti muzikos pramonės konferencija yra retai pasitaikantis šansas akis į akį pabendrauti tiems, kas ruošia grupes, jas prodiusuoja, leidžia jų įrašus, viešina ir visaip kitaip stengiasi, kad jų kūryba pasiektų plačiąją visuomenę.

Koncertinė TMW programa prasideda jau šiandien. Joje gausu įvairiausių žanrų muzikos nuo klasikinės muzikos atlikėjų iki elektroniniais garsais eksperimentuojančių kūrėjų. TMW oficialioji konferencija prasidės rytoj, ją atidarys Estijos prezidentas Toomas Hendrik Ilves. Vienas svarbiausių šių metų akcentų – rusų kolektyvas „Pussy Riot“. Diskusiją apie Rusijos valdžios engiamą grupę ves vienas įtakingiausių Rusijos žurnalistų ir muzikos kritikų Artemyi Troitsky. Šių metų konferencijoje kalbės ir buvęs JAV muzikinės žiniasklaidos giganto, žurnalo „Billboard“ redaktorius bei knygos „Free Ride“ autorius Robert Levine, o apie muzikos transliacijas internetu ir jų įtaką pramonei diskusijas ves bene įtakingiausių internetinių transliacijų kanalų „Spotify“, „Deezer“ ir „Rdio“ atstovai.

Panašu, jog šių metų TMW yra didžiausias istorijoje ne tik dalyvių ir delegatų skaičiumi, bet ir konferencijose dalyvaujančių pranešėjų įtakos pasaulinei muzikos pramonei reikšme. Trumpai tariant – bus įdomu.

Portalas manoMUZIKA.lt žada informuoti apie įdomiausius įvykius TMW metu. Informacija, pastebėjimais, nuomonėmis ir nuotraukomis dalinsimės pagrindiniais savo kanalais, tarp kurių ir socialiniai tinklai Facebook bei Twitter.

Sekite mus čia:

Facebook
Twitter

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *