Rygoje – vienintelis Baltijos šalyse grupės Nine Inch Nails koncertas

Nuotr. grupės archyvo

Prieš 25 metus Klyvlende (JAV) susikūrusi roko grupė „Nine Inch Nails“ atvyksta į Rygą! Tokia netikėta žinia šiandien pasiekė portalą manoMUZIKA.lt. Vienintelis Baltijos šalyse Trento Reznoro grupės pasirodymas Latvijos sostinėje įvyks šių metų gegužės 6 dieną. Bilietais į renginį prekiauja „Bilietų pasaulis“. Juos galite įsigyti ČIA.

Rygoje „Nine Inch Nails“ pristatys pernai išleistą albumą „Hesitation Marks“. Po penkerių metų pertraukos pasirodęs naujas grupės įrašas – jau devintasis „industrinio roko pionieriais“ tituluojamo kolektyvo diskografijoje. Beje, „Hesitation Marks“ puikiai įvertino ir muzikos kritikai. Vienas įtakingiausių muzikos žurnalų „Spin“ grupės diską pavadino „pačiu svarbiausiu Trento Reznoro pareiškimu nuo ankstyvųjų 1990- ųjų metų“, o Amerikos žurnalas „The Rolling Stone“ albumui skyrė keturias žvaigždutes ir pareiškė, kad tai – „viena geriausių praėjusių metų plokštelių“.

Koncertą rengiantys organizatoriai teigė, kad „Nine Inch Nails“ pasirodymas Rygoje bus vienas įspūdingiausiu koncertų, šiuo metu rengiamų pasaulyje.

„Mano tikslas – leisti koncertuose mūsų klausytojams pasijusti tarsi filme. Ne tik muzika, bet ir vaizdas turi evoliucionuoti į visumą, kuri sugeba išlaikyti žmonių dėmesį, įrėminti muziką ir leisti visiems pasijusti tarsi kelionėje iš vienos vietos į kitą“, – apie savo koncertus kalbėjo grupės lyderis.

Beje, Latvijos sostinė turi dar vieną priežastį pagrįstai ploti rankomis ir didžiuotis: „Nine Inch Nails“ Rygą pasirinko savo pagrindine repeticijų vieta, todėl čia Trentas Reznoras ir grupė pasiliks visą savaitę.

Nežinantiems manoMUZIKA primena, kad grupė „Nine Inch Nails“ susikūrė 1988 metais. 1989- aisiais JAV rokeriai pristatė savo debiutinę dainą „Down In It“. Iki šiol Trento Reznoro (vienintelio pastovaus kolektyvo nario – aut. past) kolektyvas išleido 8 studijinius ir vieną nepilną albumą. Per 25 savo egzistencijos metus “Nine Inch Nails” koncertavo didžiausiuose muzikos festivaliuose, buvo apdovanota įvairiais apdovanojimais ir pardavė daugiau kaip 30 milijonų savo albumų kopijų.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *