Britų reperių „Foreign Beggars“ interviu ir pažadai Lietuvai

Skrillex, Noisia ir kitų didžiųjų elektroninės muzikos prodiuserių išpopuliarintos britų hip hopo žvaigždės „Foreign Beggars“ jau šį ketvirtadienį surengs viena didžiausių vakarėlių šį mėnesį Vilniuje.

Gegužės 8 d. menų fabrike „Loftas“ pasirodysiančios britų grupės koncertu itin džiaugiasi muzikantas Victoras Diavara: „Pačiam sunku patikėti, kaip gerėja situacija bandant prisivilioti tarptautinio lygio žvaigždes į „Loftą“ – iš esmės kalbos apie šią vietą tarp muzikantų jau sklinda iš lūpų į lūpas“.

Šiais metais tai bus jau trečia „Burn Energy Session“ dalis, skirta hip hopo ir urbanistinei muzikos kultūrai. Ta proga „Lofto“ atstovė Inga Norke kalbasi su „Foreign Beggars“ ryškiaisiais nariais – britų didžėjumi NoNames ir Dubajuje gimusiu MC Orifice Vulgatron.

Labas, vaikinai, kaip jūs gyvenate? Netrukus atvyksite į Lietuvą…

NoNames: Gyvename gerai, daug koncertuojame, o šiuo metu aš esu pas savo tėvus. Man ką tik pašalino protinį dantį, tai dėl to sunkiai kalbu.

Ne juokai, sveik greičiau. Ką jūs mėgstate veikti tiek daug ir taip dažnai keliaudami?

NoNames: Mes esame priklausomi nuo gero maisto ir visada išsireikalaujame paraugauti vietinės virtuvės patiekalų.

Panašu, kad netrukus teks paragauti cepelinų… O kokie yra jūsų hobiai?

NoNames: Muzika ir viskas, kas yra susiję su muzika – tai mūsų darbas, hobis ir apskritai gyvenimas. Mėgstu keliauti, bet vėlgi – muzikos dėka tą darau labai dažnai ir daug.

Jūsų muzika užkrečia ir pakelia ant kojų – kokių atsiliepimų esate apie save girdėję?

NoNames: Geriausi atsiliepimai, žinoma, yra tie, kuriuos žmonės išsako asmeniškai. Pavyzdžiui, kad „Foreign Beggars“ muzika padėjo išgyventi sunkų laikotarpį arba įkvėpė padaryti kokį nors gerą darbą.

Orifice Vulgatron: Blogiausia, ką esu girdėjęs, yra mūsų muzikos spraudimas į kažkokius neaiškius muzikinius rėmus. Pavyzdžiui, kad mes grojame rap-step – kas tai per velnias?

Jūs esate ne kartą esate keliavę kartu su neseniai Lietuvoje jau kelintą kartą koncertavusiu The Petebox…

NoNames: Eina sau! Rimtai jis neseniai buvo „Lofte“? Pete yra geras mūsų draugas ir be galo talentingas vyrukas. Mums pasisekė, kad turėjome ne vieną progą su juo pašėlti ant tos pačios scenos.

Ketvirtadienį, kai koncertuosite Vilniuje, vyks Eurovizijos pusfinalis. Ką manote apie šį renginį?

NoNames: Pamenu, jog kartą man teko didžėjauti Bosnijoje iškart po to, kai Serbija laimėjo „Euroviziją“ – daugiau apie šį konkursą neturiu nei nuomonės, nei kokios nors patirties. Man tai nėra įdomu.

Orifice Vulgatron: Konceptualiai man įdomiau yra „Eurovizija“ nei, pavyzdžiui, „X-Faktorius“ – per „Euroviziją“ bent jau dauguma Europos šalių vienu metu patiria didelę gėdą (juokiasi). 

NoNames: Iš esmės mūsų šou tikrai ne tiems, kas žiūri „Euroviziją“, nes čia teks iššokinėti daug daug kalorijų, o ne nuobodžiai užmigti prie TV ekrano.

Paskutiniai jūsų brangūs pirkiniai.

Orifice Vulgatron: Beprotiškai daug pinigų išleidžiame drabužiams. Kartais kai paskaičiuoju, pagalvoju, kad šiuo klausimu esu beprotis.

Lietuvoje šį sekmadienį vyks prezidento rinkimai – koks pirmas dalykas, kurį padarytum, jei taptum savo šalies prezidentu?

NoNames: Paprastas klausimas – legalizuočiau „tai“. 

Pirmas dalykas, apie kurį pagalvoji atsikėlęs anksti ryte.

NoNames: Kava.

Orifice Vulgatron: Ar turėčiau kažkieno atsiprašyti?

Jūsų didžiausi įkvėpėjai.

NoNames: Jazzy Jeff, taip pat „Beat Junkies“ (jie neseniai irgi grojo „Lofte“, ar ne?) ir „The Roots“.

Orifice Vulgatron: Labai sudėtingas klausimas, todėl negalvodamas rašau, kas pirmiausia ateina į galvą: Michaelis Jacksonas, 2 Live Crew, Doom, Redman, Stevie Hyper D, Busta, Ill Bill, Pantera“, Pun, Cypress Hill“, Mud Fam, Task Force, Napalm Death, Meshuggah ir taip galėčiau „varyti“ be pabaigos.

Paskutinis klausimas – ar ką nors žinote apie Lietuvą, kur nusileisite jau šį ketvirtadienį?

NoNames: Praeitą savaitę sutikau savo merginos draugą Venecijoje, kuris yra lietuvis vardu Marius. Jis, beje, irgi ateis į „Loftą“.

Orifice Vulgatron: Žinau tokį menininką Vytautą Laisoną – man labai patinka jo tapybos darbai. Tiesą pasakius, apskritai Lietuvos menininkai čia linksniuojami – turėtumėte būti labai kūrybiška tauta. Pasistengsime jūsų nenuvilti ir pašokdinti iki sąmonės netekimo.

_______________________

Koncertas LOFTE – jau rytoj, 21:00. Bilietai – ČIA.

Facebook event’as: fb.com/foreignbeggarsloftas

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *