Bushmills LIVE pristato: Catching Flies

manoMUZIKA drauge su kokybiškos muzikos prekės ženklu „Bushmills LIVE” ir toliau tęsia geros, įdomios ir dar neatrastos muzikos paieškas. Šįkart muzikinis navigatorius mus atvedė į vieną didžiausių ir iškiliausių muzikos mekų visame pasaulyje – emigrantų iš viso pasaulio knibždantį Londoną.

Jeigu netyčia pagalvojote, kad dabar manoATRADIMO kategorijoje pristatysime išeivį iš Lietuvos – klystate. Mūsų muzikai imli ausis šįkart užkliuvo už 23 metų Londono prodiuserio, save pasauliui pristatančio „Catching Flies” pseudonimu.

Faktas, kad elektroninė chillwave muzika šiuo metu išgyvena savo aukso amžių – akivaizdus, kaip saulė giedrame vasariškame danguje. Atrodytų, kad rinkoje, kurioje dominuoja tokie atlikėjai, kaip XXYYXX, Giraffage ar Sun Glitters, vietos naujokams jau lyg ir neturėtų būti. Tačiau taip galvojantys ir vėl klysta.

23 metų britas apie save pasauliui pirmą kartą papasakojo prieš dvejus metus. Būtent 2012 metais jis pristatė savo debiutinį EP „The Stars”. Muzikos kritikų pamėgtas bei elektroninės muzikos blogosferoje liaupsiais „apipiltas” įrašas buvo toks populiarus, kad vienas jame esančių kūrinių tinklalapyje „The Hype Machine” pasiekė pirmą vietą.

Po metų – 2013-aisiais – „Catching Flies” driokstelėjo dar vieną nepilną albumą „The Long Journey Home”. Šiame įraše, kaip ir jau minėtame jo pirmtake, dominuoja graži, stilinga ir labai melodinga elektroninė muzika, kuri tikrai galėtų „papuošti” grojaraščius tų romantikų, kurie neįsivaizduoja vasaros saulėlydžio be gardaus viskio stiklo ir ramios muzikos.

Be jau minėtų albumų, kuriuose – grynai paties muzikanto kurta muzika, „Catching Flies” yra sukūręs keletą gražių remiksų. Vienas iš jų – remiksuotas Mt. Wolf kūrinys – jūsų dėmesiui.

Vienas britų tinklaraštininkas, pristatydamas „Catching Flies” muziką teigė, kad tai – aukso vidurys tarp „Flying Lotus” ir „Bonobo„. Ar apibūdinimas tinkamas – spręskite Jūs. Beje, būtent „Catching Flies” apšildė Bonobo jo kai kurių „The North Borders” koncertinio turo metu.

manoMUZIKAI „Catching Flies” muzika pasirodė ir įdomi, ir, žinoma, verta vietos manoATRADIMO kategorijoje. Todėl keliame Bushmills stiklą į Jūsų sveikatą, garsinamės savo imtuvus ir klausome saldžiai mielos elektronikos.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *