Bushmills LIVE pristato: BRNS

Sparčiai artėjant Rugsėjui sparčiai artėja ir unikalus urbanistinis festivalis LOFTAS FEST 2014, Rugsėjo 4-6 dienomis sugrąžinsiantis visus melomanus ir poilsiautojus atgal į betonines džiungles. Šio trijų dienų renginio su nekantrumu laukia daugelis teisinga muzika ir miesto kultūra besidominčių žmonių, mat šiemetinis festivalio grojaraštis – itin margas. Įdėmiai išnagrinėjęs menų fabriką LOFTAS jau kitą savaitgalį aplankysiančių grupių ir atlikėjų sąrašą, portalas manoMUZIKA kartu su kokybiškos muzikos prekės ženklu „Bushmills LIVE“ jums pristato Belgijos indie pažibą – grupę BRNS. Šis kolektyvas Rugsėjo 4-ąją vilniečiams ir miesto svečiams gros „Bushmills LIVE” scenoje.

 

BRNS (nuotrauka Mathieu Zazzo)

Iš Briuselio kilęs ketvertukas – Tim „Clijsters” Philippe, Antoine Meersseman, Diego Leyder, ir César Laloux – specialiai nesislapsto, bet internetas įvedus grupės pavadinimą daug informacijos nepateikia. „Jokios mistikos čia nėra,” sako grupė. „Tiesa, kai pradėjome grupę, mes norėjome, kad žmonės kreiptų dėmesį į muziką, o ne į keturis jaunus belgus, kurie groja, tad neturėjome net grupės nuotraukų. Vietoje to publikavome draugo pieštą, tamsią mūsų iliustraciją, kuri tada atrodė gan mistiškai. Dabar nesislapstome – daliname interviu ir į viešąją erdvę keliame savo video klipus, bet informacijos vis vien nedaug”.

 

Nors ši keturių jaunų multi-instrumentalistų komanda kol kas tėra išleidusi vienui vieną trumpąjį albumą (EP) pavadinimu„Wounded”, įtakingasis Jungtinės Karalystės muzikos žurnalas NME pernai įvardino BRNS kaip vieną ryškiausių naujų grupių. Tai nenuostabu, nes BRNS muzika – unikali ir įdomi net ir visko girdėjusioms ausims. Ketvertuko skleidžiamuose garsuose susipina daug įvairių žanrų ir stilių, bet grupės nariai patys įvardina savo muziką kaip „indie pop”.

 

„Kai sukūrėme grupę mes klausėmės daug įvairios eksperimentinės pop muzikos, tokių grupių kaip Animal Collective, Why?, bei Menomena. Mes jautėmės patogiai maišydami skirtingus žanrus – math roką, post roką, lo-fi…ir žinoma pop. Manome, kad „indie pop” yra lengviausias būdas nusakyti tai, ką mes grojame,” portalui manoMUZIKA savo garso mikstūros paslaptį atskleidė grupės nariai.

 

Nors „indie pop” etiketė skamba pakiliai ir nuotaikingai, bet kalbėdamas apie Spalio 10-ąją pasirodysiantį grupės albumą „Patine” BRNS ketvertukas piešia groteskišką paveikslą. ” Šis albumas bus tarsi ilga kelionė per vaiduoklių miestą pilną tuščių namų ir senų kapinių. Tu eini per jį vienas, kalbiesi su savimi ir kovoji su senais vidiniais demonais,” sako jie. Anot grupės, šis albumas bus labiau „vingiuotas” nei debiutinis EP, bet jei žinote ko laukti iš BRNS muzikos – kaip tik tai ir gausite.

Vizitas LOFTO scenoje BRNS’ams nebus pirmasis. Šią vasarą kolektyvas jau šokdino susirinkusius LRT Opus terasoje, kur visi puikiai praleido laiką. Grupės nariai neslepia susižavėjimo menų fabriku ir džiaugiasi galimybe sugrįžti į LOFTĄ dar kartą. Šįkart grupė klausytojams Lietuvoje žada dar daugiau energijos ir emocijos. „Grosime daug naujų dainų iš būsimojo albumo ir pasistengsime Lietuviškai kalbėti daugiau nei aną kartą,” entuziastingai kalba muzikantai. „Ateikite ir pašėlsime kartu!”

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *