Bushmills LIVE pristato: Douglas Dare

Douglas Dare” vardas muzikinėje blogosferoje pradėjo cirkuliuoti praeitų metų rudenį, kuomet jis išleido savo trumpagrojį „Seven Hours“, kuriame buvo puikus kūrinys „Lungful“.  Jau pačiame pirmajame single matėsi jo, kaip muzikanto, stipriosios pusės – puikiai atlikta pianino melodija, vaiduokliškas bei išsiskiriantis balsas ir meistriškai sukurta dainos atmosfera. Tačiau bėgant mėnesiams Douglas Dare dingo iš mūsų akiračio, tačiau vėl jį prisiminti mums pasiūlė viena iš mūsų skaitytojų pasidalinusi su mumis žiniomis, jog šiais metais Douglas jau yra išleidęs ir pilna albumą, kuris kažkaip prasprūdo pro mūsų ausis, todėl taisydami šią klaidą kartu su kokybiškos muzikos ženklu „Bushmills Live“ pristatome jums šio talentingo brito muziką.

Dvidešimt trijų metų „Douglas Dare“ yra kilęs iš prie jūros esančio miesto Bridport ir tai iškart atsispindi jo kūryboje – kol kas viena iš stipriausių jo dainų yra pavadinta „Swim“, kuriame jis atskleidžia, kad iki vienuolikos metų nemokėjo plaukti ir dėl to pavydėjo savo draugams, kurie tai mokėjo. Jis taip pat teigia, jog daugelis jo muzikinių idėjų yra vienaip ar kitaip susiejusios su vandeniu ar jūra.

 

Douglas muzikiniu talentu suabejoti tikrai neverta – jo tėvas buvo pianino mokytojos, o jis pats studijavo populiariąją muziką „University of Liverpool“. Todėl jo kūryboje pats pagrindinis muzikinis inkaras ir yra pianinas bei jo pagalba kuriama dainos nuotaika. Tai tikrai nėra vakarėlių muzika ir jo dainos nevers žmonių kilnoti kojas – tai veikiau yra lėtos, klajojančios, verčiančios  susimąstyti baladės. Tokią dainų atmosferą sukuria ne tik puikiai išnaudojamas pianinas, bet ir labai subtiliai bei reikalingose vietose įterpti elektroniniai ritmai ir garsai, kurie padeda muzikai tapti dinamiškesne ir apsaugo ją nuo pasikartojimų. Douglas Dare kuriamuose tekstuose atsiskleidžiančios emocijos ir idėjos atrodo gerokai rimtesnės negu galėtumėm tikėtis iš dvidešimt trijų metų vaikinų – tikriausiai taip yra todėl, kad pats britas mėgsta rašyti eilėraščius ir juos naudoti kaip savo dainų tekstus, o kartais įkvėpimo semiasi ir iš pasaulio istorijos.

 

 

Jeigu jus sudomino šio atlikėjo muziką siūlome jums prigriebti jo debiutinį albumą „Whelm“, o visas būsimas naujienas galėsite atrasti mūsų tinklalapyje.

 

 

 

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *