Skamp – This Generation

Nuotr. grupės archyvo

Nuo 1998 metų trejulė „Skamp” tapo neatskiriama Lietuvos muzikos scenos dalimi. 1999 metais išleidę savo debiutinį albumą „Angata”, „Skampai”, per devynerius metus galėjo pasigirti neregėtu prouktyvumu: į gyvenimą paleisti 9 studijiniai albumai, 6 singlai, susišluota šūsnis apdovanojimų.

Nuo 2008 metų grupės nariai pradėjo dirbti prie atskirų projektų, o nauja muzika iš legenda tampančios sostinės internacionalios trijulės tapo veikiau prabanga nei taisykle.

Šiandieną galime įvardyti būtent prabangos diena. Ne taip seniai pristatę šviežią dainą „Good Girls Gone Bad”, šiandien „Skamp” dalijasi dar vienu šviežiu kūriniu „This Generation”. Negana to, kad pristatomas naujas kūrinys, grupė nusprendė savo gerbėjams padovanoti ir jo vaizdo klipą (nauja daina – apačioje).

Dainos „This Generation” išleidmo proga, manoMUZIKA trumpai šnektelėjo su „Skamp” dainininke Erica Jennings.

Ar suintensyvėjusi SKAMP veikla reiškia naujo grupės kūrybos etapo pradžią? Gal po 6 metų pagaliau sulauksime naujo grupės albumo?

„Skamp” naujas albumas tikrai bus. Tiesa, kol kas nežinau ar dienos šviesą jis išvys šiemet (šypsosi). Ir taip yra todėl, kad didžioji dalis naujojo albumo dainų demo versijų buvo pavogtos kartu su Vee (aut. past. – grupės nario Victoro Diawaros) kompiuteriu.

„Galapaguose” sugrojome keturias naujas dainas („Good Girl Gone Bad”, „Only You”, „This Generation” ir „Break It Up”). Taip pat turime dar vieną jau beveik paruoštą naują dainą drauge su Mr.Woodnote, Lil Rhys ir Eva Lazarus.

Naujame albume bus daug dainų, kurias „Skamp” atlieka su pastaraisiais metais sutiktais muzikantais. Žinoma, didžioji tų muzikantų dalis yra iš užsienio.

Šiandien pristatote naują dainą „This Generation”. Apie ką ši daina?

Kaip ir galima tikėtis, šis kūrinys – apie dabartinę kartą (kvatoja). Tiesą sakant, tiek muzika, tiek ir dainos žodžiai turi kalbėti patys už save, todėl reikia tiesiog atidžiai pasiklausyti dainos.

Kaip manai, kuo šiandienos SKAMP’ai skiriasi nuo 1999 metais „Angatą” išleidusių SKAMPų?

Mes užaugome ir subrendome. Įgijome daug patirties ir, kas svarbiausia, tapome kur kas geresniais muzikantais nei buvome tada. Bent jau aš dabar dainuoju tikrai geriau (juokiasi). Tada buvome geri, tačiau geri tiek, kiek geri gali būti paaugliai. Be abejonės, per tiek laiko padarėme neblogą pažangą (šypsosi). Tačiau svarbiausia yra tai, kad tiek tada, tiek ir dabar buvome ir esame dideli muzikos gerbėjai. Vis dar sekame naujų grupių atsiradimą, vis dar važiuojame į festivalius ir vis dar gyvename muzika. Taip pat vis dar mėgaujamės dainų kūrimo ir rašymo procesu. Mums vis dar patinka groti kartu (šypsosi). Taigi, nepaisant to, kad, atrodytų, visai nemažai pasikeitėme, turime daug bruožų, kurie išliko nuo grupės susikūrimo.

Visi grupės nariai ilgą laiką dirba su skirtingais projektais. Kuris Tau yra svarbiausias?

Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų pasakys, jog „Skamp” yra mūsų tikrasis kūdikis. Viską žinome vienas apie kitą ir kartais galime bendrauti vienas kitam nepasakydami nė žodžio. Visgi nežiūrint į tai, kiti mūsų projektai taip pat yra labai svarbūs, suteikiantis gyvenimams įvairovės ir įkvėpimo.

Susikūrus SKAMP’ams,  buvote laikomi viena įdomiausių, stilingiausių ir populiariausių Lietuvos grupių. Kaip manai, kodėl SKAMP’ai – vis dar yra aktualūs Lietuvai?

Todėl, kad mūsų tiesos yra vis dar tos pačios. Niekada nesistengėme būti populiarūs. Visą laiką darėme tai, kuo tikėjome, todėl neieškodavome patvirtinimo iš šono, kad tai, ką darome, yra gerai. Taip gyvename iki šiol. Ko gero todėl mes niekada neturėdavome tikslo kasmet „pagimdyti” po kūrinį ar daugiau. Kurdavome tada, kai jausdavome, kad galime. Kai tiesiog ateidavo įkvėpimas… Matyt tai yra ir dainos „This Generation” esmė. Mes norime paskatinti jaunąją kartą eiti ir kurti; daryti tai, kas jiems yra prie širdies. Neprašykite leidimo. Neieškokite pateisinimo. Ir, svarbiausia, nesistenkite įtikti kiekvienam. Gerbkite save ir tada kiti patikės jumis ir seks jūsų širdimi. Ir nebijokite. Nes vienintelis dalykas, ko reikia bijoti yra baimė.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *