Bushmills LIVE pristato: Pomrad

Iš vasaros sezono, kurį taip mėgstame krikštyti epitetu „festivalių metas”, jau liko vien prisiminimai, bet liūdėti dėl to tikrai neverta. Juk vien todėl, kad šiandien yra Rugsėjo pirmoji dar nereiškia, kad festivaliai baigėsi! Primename, kad unikalus urbanistinis festivalis LOFTAS FEST 2014 jau šią savaitę, Rugsėjo 4-6 dienomis, kvies visus „miesto vilkus” į plačiąsias menų fabriko LOFTAS erdves, kuriose nuobodžiauti neleis kaip niekad gausus vietinių ir užsienio grupių bei atlikėjų margumynas. Portalas manoMUZIKA, kartu su kokybiškos muzikos prekės ženklu „Bushmills LIVE“, ieškodami dar neatrastų ar mažai pažįstamų muzikinio pasaulio veidų nori Jus supažindinti su dar vienu „Bushmills LIVE” scenoje pasirodysiančiu atlikėju.

 

Pomrad (nuotrauka - switnphoto.com)

Tai – iš Antverpeno (Belgija) kilęs Pomrad (tikrasis atlikėjo vardas – Adriaan Van de Velde), kuriantis šiltą ir melodingą elektroninę muziką, įkvėptą 80tųjų funk’o ir 90tųjų hiphop’o, paskanintą house’o, dub ir kartais net trap’o elementais. Šioje daugialypėje sintezėje dar išgirsite jazzfunk, electro-funk, ir jazzfusion elementų, kuriuos Pomrad meistriškai įvelka į šiandieninį, žemų dažnių pripildytą garsą, artimą tiek Hudson Mohawke, tiek ir Daft Punk.

 

Unikali ir daugiasluoksnė Pomrad muzika, kaip sako pats Adrian, yra tiesiog įkvėpta gyvenimo. „Mane įkvepia tam tikri gyvenimiški momentai, kurių metu atmosfera pati padiktuoja emociją ir garsą. Pavyzdžiui, tokia banalybė kaip saulėlydis, kontrastuojantis su miesto pastatų siluetu irgi sukelia tam tikrą liūdesio ir džiaugsmo kontrastą. Svarbu yra tą momentą „išgirsti” ir perteikti jį garsais, kaip kad poetas „išgirsta” tos akimirkos pakuždėtas jam eiles,” šypsodamasis apie aplinkos įtaką savo kūrybai pasakoja Adrian.

 

Pomrad kūriniai – ne „dainos”, bet ir ne besielė, „kapojanti” elektronika. Nors Pomrad kompozicijos neturi tekstų, kiekvienas kūrinys pasižymi aiškiai apibrėžta ‘pradžia-vidurys-pabaiga’ struktūra. „Dažniausiai kūrinys prasideda nuo kažkokios vienos idėjos, kurią tobulinti užtrunka nuo keleto valandų iki dienų ir net savaičių,” sako Adrian. „Po to gimsta aranžuotės, konkreti kūrinio struktūra… Kartais galutinis kompozicijos variantas gerokai skiriasi nuo pirminės idėjos, kuri žavėjo šio proceso pradžioje”.

Albumo "This Day EP" viršelis

Pomrad yra tikrų tikriausias gyvų pasirodymų stebukladarys, kurio rankų miklumas stebina ir visko mačiusią publiką. Iki šiol koncertuodavęs vienas ir pernai išleidęs antrąjį savo trumpą albumą „This Day EP„, atlikėjas nuo šių metų pradžios gyvai groja su dviem papildomais muzikantais. „Šie muzikantai – mano bičiuliai ir sielos draugai Stijn Cools (perkusija), bei Bert Cools (gitaros ir sintezatoriai). Kartu mes grojame jau daugelį metų, ir dabartiniai gyvi Pomrad pasirodymai yra visų bendrų praeities projektų kulminacija,” sako jis. „LOFTO festivalyje mes grosime elektroniniu būdu prodiusuotą muziką, bet pateiksime ją 100% gyvame kontekste.”

Aplankykite LOFTĄ ketvirtadienio vakare, ir savo kailiu pajusite Pomrad kuriamo groove’o jėgą!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *