Darkside: LOFTO festivalio atidarymas

Pagaliau ilgai lauktas ir ne kartą manoMUZIKOJE geru žodžiu minėtas urbanistinis festivalis „LOFTAS Fest 2014” ketvirtadienio naktį visiems miesto vilkams atvėrė vartus į plačias menų fabriko erdves. Rugsėjo 04 – 06 dienomis vyksiantis renginys pirmuosius lankytojus pasitiko itin svetingai. Nors kol kas praėjo tik pirmoji festivalio naktis, atrakcijų ir gyvos muzikos gausa šį netikėtai šiltą savaitgalį žada paversti itin ypatingu.

 

Darkside (nuotrauka Igno Bautrėno)

Pagrindinis pirmosios nakties, o kartu ir viso festivalio akcentas – bendro Nicolas Jaar ir Dave Harrington projekto „Darkside” pasirodymas pagrindinėje festivalio scenoje. Ilgai Lietuvoje lauktas ir manoMUZIKOS kolektyvo mylimas duetas netrukus planuoja neribotam laikui nutraukti savo veiklą ir pasukti skirtingais keliais, mat „Darkside” šiems muzikantams yra tik dar vienas projektas iš daugelio. Pernai metais pasirodęs grupės albumas „Psychic” sulaukė didelio susidomėjimo ir pripažinimo, tad nenuostabu, jog laikrodžiams mušant vidurnaktį pagrindinė festivalio erdvė buvo perpildyta susidomėjusių klausytojų.

 

Pasirodymas prasidėjo tamsa ir gausiais dūmų kamuoliais. Suskambus pirmiesiems akordams klausytojų rankos nevalingai kilo į viršų. Kurtinantis garsas ir užburiantys šviesos efektai lydėjo „Darkside” iki pat koncerto pabaigos. Tie, kurie tikėjosi ramaus ir svajingo pasirodymo, primenančio albume „Psychic” girdėtus garsus tikriausiai liko nustebinti. Gyvai atliekami ir praturtinti improvizacijomis kūriniai nuskambėjo gerokai aštriau nei įrašuose. Stipresnis skambesys, žemi dažniai ir dusliai pulsuojantis ritmas nepaliko abejingų. Muziką „Darkside” paliko kalbėti už save, mat muzikantai burnų neaušino. Dainavęs, bet su publika visai nebendravęs projekto siela Nicolas Jaar pasirodymui artėjant prie pabaigos ištarė vienui vieną kuklų „Thank You!”.

 

„Darkside” pasirodymas truko vos kiek ilgiau nei valandą. Skambant paskutiniam kūriniui karštyje skendę klausytojai buvo apkurtinti triuškinančių garso vibracijų. Deja, koncertas baigėsi taip pat greitai, kaip ir prasidėjo. Prisišaukti muzikantus bisui nepavyko.

Darkside (nuotrauka Igno Bautrėno)

 

Tačiau pasibaigus pirmajai festivalio nakčiai, ir išvydus ilgai lauktus „Darkside” nereikėtų nusiminti, juk festivalis dar tik prasidėjo! Nekantriai laukiame penktadienio ir šeštadienio, kada galėsime išvysti ir išgirsti When Saints Go Machine, Leon Somov & Jazzu, Rebeka, Skamp, Ministry of Echology, Beissoul & Einius, Fusedmarc, Anna Hanna, Makchu Pikchu, Garbanotas Bosistas, Colours of Bubbles ir daugelį kitų. Tikslius grupių ir atlikėjų grojimo laikus ir vietas rasite ČIA.

 

Sekite manoMUZIKOS naujienas, nes daugiau įspūdžių iš „LOFTAS Fest 2014” – visai netrukus!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *