Lietuvoje svečiuosis Efterklang ir Brandt Brauer Frick!

Insanitus logo

Multimedijos meno ir muzikos festivalis „Insanitus“ pagaliau patvirtino informaciją, kurios labai laukėme! Lapkričio 14 dieną menų fabrike „Loftas“ festivalio uždarymo renginyje išvysime dvi mūsų labai mėgstamas grupes – vokiečius „Brandt Brauer Frick“ bei danus „Efterklang“.

Pirmoji tą vakarą pasirodysianti grupė iš Berlyno „Brandt Brauer Frick“ savo vardą išgarsino kurdami techno be technologijų pagalbos, iškeitę kompiuterius į akustinius instrumentus. Sulaužę bet kokias iki tol galiojusias muzikos taisykles atlikėjai savo albumus įrašinėjo su dešimties muzikantų, grojančių klasikiniais instrumentais, ansambliu, sukurdami neįtikėtiną iliuziją, kad visa tai skambėtų kaip rimtas techno.

Na, o „Efterklang“ nesuklysime pavadinę žymiausia Skandinavijos indie grupe, kurios muzikinę istoriją mes labai atidžiai sekame. Priminsime, kad kolektyvą pakalbinome dar 2011-aisiais (interviu galite perskaityti ČIA), o praėjusį pavasarį suorganizavome išskirtinę transliaciją Lietuvoje – parodėme ketvirtojo „Efterklang“ albumo „Piramida“ kūrimo užkulsių dokumentiką „The Ghost Of Piramida“. Tiesa, šių metų pradžioje muzikos padangę buvo sutrikdę pranešimai apie danų indie rokerių išsiskyrimą, tačiau neilgtrukus kolektyvas viešai paaiškino situaciją: grupė neišsiskirsto, tačiau pradeda visiškai naują kūrybos etapą, laikinai sako „sudie“ senajai „Efterklang“ idėjai ir kūrybai, tačiau nesako „sudie“ muzikai.

Taigi, lapkričio 14-tąją pirmą kartą Lietuvoje išvysime legendinius, daugiau nei dešimtmetį scenoje grojančius danus, tačiau drauge su kviestiniu perkusininku Tatu Rönkkö juos girdėsime visiškai naujame amplua. Tai iš dalies irgi yra meninis eksperimentas, o Vilnius jį išgirs vienas pirmųjų.

Festivalis „INSANITUS’14: Šviesos Paroda“ vyks lapkričio 6-14 dienomis. Bilietus galite įsigyti štai ČIA.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *