Po 25 muzikavimo metų skiriasi grupė Orbital

Orbital (nuotr. grupės archyvo)

Orbital (nuotr. grupės archyvo)

Skiriasi 25 metus kūrusi grupė „Orbital„! Apie tai, kad brolių Philo ir Paulo Hartnollų, ketvirtį amžiaus diktavusio šokių muzikos madas, bendras darbas nutrūko, vakar buvo pranešta oficialiame grupės tinklalapyje.

„25 metus buvome elektroninės muzikos priešakyje – nuo house muzikos iki reivo, iki festivalių, iki mega-techno, iki tarptautinių šokių muzikos žvaigždyno, iki 2012-ųjų Londono parolimpinių žaidynių atidarymo. Šiandien grupės „Orbital” broliai Philas ir Paulas kabina savo šviečiančius akinius ant vinies ir atsisveikina su grupe visiems laikams”, – rašoma oficialioje grupės svetainėje.

„Orbital” susikūrė 1989 metais Kente, Anglijoje. Vos tik išleidę savo pirmąjį singlą „Chime”, broliai susilaukė leidybinės kompanijos „FFRR Records” dėmesio. Šis leiblas pasauliui dovanojo ir debiutinį dar 1991 metais pasirodžiusį savo pilną kolektyvo įrašą „Orbital”. 1996 metais muzikos parduotuves pasiekė daugiausiai meilės ir kritikų liaupsių sulaukęs brolių albumas „In Sides”, pasiekęs 5 vietą perkamiausių albumų sąraše Didžiojoje Britanijoje ir išsilaikęs tope 12 savaičių.

Muzikantai išgarsėjo ne tik dėl savo išskirtinės muzikos, bet ir dėl unikalių gyvų pasirodymų. 1994 metais duetas išleido ir pilną savo gyvai įrašytą albumą, sugrotą elitiniame muzikos festivalyje „Glastonbury”.

2004 metais broliai buvo trumpam išsiskyrę ir daugiau veiklos skyrė savo soliniams projektams. Tačiau praėjus penkeriems metams – 2009-aisiais – „Orbital” ir vėl atsikūrė tam, kad kartu atšvęstų debiutinio singlo „Chime” dvidešimtmetį.

Paskutinis – devintasis grupės albumas „Wonky” buvo išleistas 2012 metais.

„Kaip ir kiekviena grupė, mes turėjome savo pakilimų ir nuopuolių. Buvo nuostabu žinoti, kad mūsų muzika pasiekė tiek daug įvairių pasaulio vietų – nuo mažyčių klubų iki milžiniškų festivalių Europoje, JAV, Japonijoje ir Australijoje… Buvo neįtikėtina”, – rašė „Orbital” narys Paulas Hartnollas, čia pat prisipažinęs, kad jau netrukus pasauliui padovanos savo naujojo solinio projekto „8:58” muzikos.

Apačioje – keli iš visos galybės „Orbital” kūrinių.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *