Dar vienas „sudie“ seniesiems „Efterklang“ – pamatykite filmą „Paskutinis koncertas“

Ką tik Lietuvoje viešėję „Efterklang“ dar kartą taria gal ir ne amžiną, tačiau šiai dienai užtikrintą „sudie“ savo senajai sudėčiai ir daugiau nei dešimt metų grotai programai.

Po praėjusio penktadienio „Lofte“ danų indie rokeriai abejonių nepaliko – deklaruojamas naujas grupės skambesys, kurį koncertuose atlieka drauge su kviestiniu perkusininku Tatu Rönkkö, išties neturi nieko bendro su kolektyvo diskografiją sekantiems gerbėjams įprasta „Efterklang“ muzika. Tai kelia vis daugiau ir daugiau diskusijų, jog naują kolektyvo kūrybos etapą derėtų pavadinti kitu vardu (daugiau koncerto įspūdžių aprašėme štai ČIA).

Visiems, kuriuos nuliūdino, kad grupės grojama naujoji eksperimentinė elektronika nebepalieka jokių aliuzijų į ausiai pažįstamą lyriškąjį skambesį, turime šiokį tokį paguodos prizą – paskutiniojo tradicinių „Efterklang“ koncerto 55 minučių trukmės įrašą. Pasirodymas vyko Danijoje, 2014 metų vasario mėnesį, drauge su simfoniniu orkestru, mergaičių choru ir kviestiniais svečiais. Dokumentinį filmą kūrė Vincent Moon.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *