Francis and the Lights

Tikrai ne naujokai, kone dešimtmetį muzikuojantys „Francis and the Lights“ su charizmatiškuoju lyderiu Francis Farewell Starlite priešakyje, rodos, turi viską, ko reikia, tačiau nepaisant talento, savito skambesio, originalių paieškų, kelių sėkmingų turų ir filmo „Robot & Frank” garso takelio kūrimo, grupė vis dar nesulaukia jiems deramo dėmesio. Jausdami šiokį tokį neteisybės jausmą, pažindiname su šiuo Niujorko kolektyvu.

Pirmąkart „Francis and the Lights“ įsižiūrėjome 2012-aisiais, kai po ausim „pasimaišė“ jų kūrinys „The Top“. Puikūs judesiai scenoje, skoningas elekronikos ir soul mišinys, kiek primenantis Jamie Lidell, švarus vokalas – daina užkabino kaip mat. Kiek pasidomėję, sužinojome, kad Francis su grupe išties gyvena kiek savitame pasaulyje su savo pačių taisyklėmis, vokalistas visuomet dėvi tik juodai/baltai ir labai nenoriai bendrauja su spauda. „Kuriu muziką, kuri verčia mane šokti“ – yra pasakęs kolektyvo veidas, tačiau beveik šeštus metus tęsiama „practisingthepiano“ tradicija atlikėjo „Youtube“ paskyroje mums sufleruoja apie visai kitą – lyriškąją Francis pusę. Atlikėjas bent 2 valandas kasdien skambina pianinu, o įvairias tų pasigrojimų ištraukas kartkartėmis kelia į internetą.

2013-aisiais, po beveik dviejų metų tylos, kolektyvas grįžo su puikiu singlu „Like A Dream“, kuris dar kartą įrodė tą patį – Francis talentą kurti. Šiai dienai grupė savo sąskaitoje skaičiuoja 4 EP. Nereikia nė sakyti, kad su nekantrumu laukiame pilno kolektyvo albumo.

Pabaigai paliekame Jus su 25 minutėmis iš gyvo „Francis and the Lights“ pasirodymo, kuris turėtų galutinai įtikinti prisiminti šią grupę.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *