Į Lietuvą atvyksta The Chemical Brothers

Šią vasarą, t.y. birželio 13 dieną, pirmą kartą per daugiau nei 20 metų trunkančią grupės istoriją Lietuvoje koncertuos kultinis britų elektroninės muzikos duetas „The Chemical Brothers“.

Bene didžiausias šių metų koncertas uždaroje erdvėje vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Ketverius metus nekoncertavę Ed Simons ir Tom Rowland šiemet grįžta į pasaulio arenas pasiryžę nustebinti ir naująją melomanų kartą. Savo naują albumą pristatysiantį pasaulinį turą „The Chemical Brothers“ ruošia drauge su režisieriumi, vaizdo menininku Adam Smith – bendro jų darbo rezultatai užfiksuoti dar 2012-ųjų koncertinio turo metu.

Prieš porą dešimtmečių kartu su „The Prodigy“, „Underworld“ „Orbital“ ir kitais savo tėvynainiais „The Chemical Brothers“ prie gitarų įpratusiam pasauliui pristatė visiškai naują gyvo elektroninės muzikos koncerto koncepciją. įspūdingu instrumentų arsenalu atliekama muzika jų pasirodymuose papildoma vizualiniais sprendimais, o transcendentinė visuma publiką įtraukia ir panardina nuo pat pirmųjų akordų.

Į elektroninės muzikos enciklopedijas jau įtraukta „The Chemical Brothers“ istorija – tai septyni studijiniai albumai ir keliskart daugiau geografinėms sienoms bei laikmečiams nepavaldžių hitų „Setting Sun“, „Dig Your Own Hole“, „Let Forever Be“, „Get Yourself High“, „Galvanize“, „Hey Boy Hey Girl“ ir t.t.. Neatsiejama šios istorijos dalis – aukštos meninės vertės vaizdo klipai. Juos „chemikams“ kūrė tokie režisieriai, kaip Spike Jonze („Elektrobank“ filmavosi tuomet dar būsima, o dabar jau buvusi jo žmona kino kūrėja Sofia Coppola) ar Michael Gondry.

Po vienintelio koncerto Baltijos šalyse muzikantų ir jų techninio personalo komanda keliaus į Barseloną, kur taps vienomis svarbiausių muzikos ir skaitmeninių menų festivalio „Sónar“.

„TIketa“ klubo nariai bilietus į istorinį birželio 13-osios renginį „Siemens“ arenoje galės įsigyti jau nuo pirmadienio, kovo 30-osios, 14 val. Oficiali prekyba prasidės kovo 31 d. 14 val.

Komentaras apie “Į Lietuvą atvyksta The Chemical Brothers

  1. ad says:

    Siemens? išprotėjo orgai….

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *