Rudenį Vilniuje – Fink koncertas!

FINK_Amsterdam

Fink

Melomanų svajonėms lemta išsipildyti! Vakar, praplėtus koncertinio turo šalių sąrašą, paaiškėjo, kad į Lietuvą pagaliau atvyksta britų muzikos talentas „Fink„. Daug metų lauktas, tačiau nė karto Baltijos šalyse nekoncertavęs Finas Greenallas su grupe sostinės menų fabrike „Loftas” pasirodys spalio 31 dieną. Grupės oficialioje svetainėje FINKWORLD.CO.UK jau dabar galite įsigyti bilietų į šį koncertą.

Koncerto Lietuvoje metu „Fink” pristatys prieš metus išleistą savo 6 studijinį albumą „Hard Believer”. Pirmieji plokštelės pristatymo koncertai Europoje vyko dar praėjusių metų rudenį, tačiau dėl labai įtempto grafiko ir didžiulio koncertų organizatorių noro projektą pamatyti savo šalyse, turas buvo praplėstas. Šiuo metu grupė koncertuoja vasaros festivaliuose, rudenį grįš į Vokietiją ir Skandinaviją. Būtent šios turo atkarpos metu „Fink” lankysis ir Lietuvoje. Į mūsų šalį hito „Sort Of Revolution” kūrėjai atvyks po koncerto Helsinkyje. Beje, bent jau kol kas panašu, kad kolektyvo pasirodymas Lietuvoje bus vienintelis „Fink” koncertas Baltijos šalyse.

Fink istorija: elektronika, bliuzas, rokas ir akustinė tamsa 

Kai 2000- aisiais metais leidybinė kompanija „Ninja Tunes“ išleido debiutinį „Fink“  albumą „Fresh Produce“, didžiausi muzikos mylėtojai dar tikrai negalėjo pranašauti Finui Greenallui ir grupei ypatingai šviesios ateities. Nepaisant to, kad gan lengvas ir subtilių elektronikos garsų pilnas įrašas susilaukė neprastų kritikų įvertinimų, jis vis dar tebuvo eilinis kokybiškas tokio pobūdžio darbas. Kito albumo laukti reikėjo net šešerius metus. Dar po metų – 2007-aisiais pasirodė trečiasis, o dar po dvejų – ir ketvirtasis studijinis „Fink“ įrašas. Jei pirmi trys albumai „Fink“ vardą ganėtinai tvirtai įrašė pogrindžio muzikos mylėtojų širdyse ir jų užrašų knygutėse, tai 2009-ųjų albumas „Sort Of Revolution“ Anglijoje susikūrusiam kolektyvui atnešė pasaulinį pripažinimą. Darbas, prie kurio rankas prikišo ir genialusis John Legendas, buvo liaupsinamas muzikos kritikų, dievinamas muzikos mylėtojų ir klausomas visų bent lašeliu subtilius muzikinius skambesius mėgstančių melomanų.

Puikiai  bliuzo, elektronikos, R&B ir folko muzikos garsus į vientisą darnią muzikinę visumą jungiantis idėjinis „Fink“ vadas Finas Greenallas pajuto, kad po „Sort Of Revolution“ jo lauks dar didesnis iššūkis – sukurti albumą ne prastesnį nei prieš tai buvęs. Kaip tarė, taip ir padarė: 2011-ųjų birželį muzikos parduotuvių lentynas pasiekė britų diskas „Perfect Darkness”, kuriame esančios dainos „Yesterday Was Hard On All Of Us”, „Honesty”, „Berlin Sunrise” dar labiau padidino ir taip jau sparčiai augančią grupės gerbėjų armiją visame pasaulyje.

Pernai pasirodęs šeštasis studijinis „Fink” darbas „Hard Believer” – tai dar vienas ryškus kokybinis grupės žingsnis pirmyn.

„Šis įrašas turėjo būti geresnis nei „Perfect Darkness“. Prieš pradėdami jį kurti įsivardijome sau tikslą: silpniausias albumo kūrinys turi skambėti bent jau ne blogiau nei stipriausia „Perfect Darkness“ daina. Nežinau ar mums tai pavyko, tačiau mes tikrai labai stengėmės” – taip pernai rudenį išskirtiniame interviu portalui manoMUZIKA.lt Varšuvoje sakė grupės lyderis.

Fink koncertas (nuotr. LIVE NATION)

Fink koncertas (nuotr. LIVE NATION)

„Įrašinėdami „Hard Believer“ supratome, kad nebegalime abejoti ir laukti ateities, kurią norėtume ir vėl sugrąžinti į praeitį. Privalėjome sukurti ir įrašyti iki galo išbaigtas dainas ČIA ir DABAR. Todėl visą kūrybinį procesą pavertėme ilgesniu keliu: įrašėme dainų demo versijas, jas sugrojome, susėdome studijoje ir pradėjome galvoti – ar iš tiesų būtent taip jos turėtų skambėti „Paradiso“ klube Amsterdame, „Stodola“ Varšuvoje ar kitose muzikinėse erdvėse. Vėl viską rašėme iš naujo pridėdami savo muzikai daugiau jėgos. Taigi, galutinį tikslą pasiekti nebuvo labai lengva”, – apie kūrybinį albumo procesą tąkart taip kalbėjo Finas.

„Šiame albume gerokai daugiau bliuzo ir mažiau soulo; galbūt šiek tiek daugiau pop-roko, bet mažiau britiško indie folko. Žinojome, kad galime netekti gerbėjų, tačiau čia pat jutome, kad jeigu užsistovėsime vietoje, tapsime nebeįdomūs, o tada tiesiog pasitrauksime. Taigi, tol, kol man „Fink“ yra įdomu, aš tiesiog turiu keistis. Jei būtume sukūrę „Perfect Darkness Vol. 2”- būtume tiesiog užsigraužę”, – pridėjo atlikėjas.

Visą išskirtinį interviu su grupės lyderiu galite skaityti ČIA

Beje, kad „Fink” kūrybinis potencialas – milžiniškas, įrodo ir faktas, kad per ketverius metus grupė išleido net keturis albumus – du studijinius įrašus („Perfect Darkness“ bei „Hard Believer“) ir dvi „gyvo garso“ plokšteles, iš kurių viena įrašyta drauge su Karališkuoju Amsterdamo simfoniniu orkestru.

Taigi, manoMUZIKA yra tikra, kad paskutinė antrojo rudens mėnesio diena bus ypatinga. Ypatinga visiems tiems, kad išsiilgę geros, kokybiškos, nemirštančios ir visada muzikalios „Fink” muzikos.

Jeigu niekada nebuvote „Fink” koncerte – esame jį aprašę (nes matėme grupę gyvai toli gražu ne vieną kartą). Mūsų koncertų įspūdžius skaitykite ČIA.

manoMUZIKOS interviu su grupės lyderiu skaitykite ČIA ir ČIA

Žemiau – šiek tiek „Fink” muzikos.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *