David Gilmour: grupė Pink Floyd niekada nebus atkurta

pink floyd

Grupė Pink Floyd

Anglijos roko muzikos legendos „Pink Floyd” niekada nebeatsikurs. Taip pareiškė „pinkų” gitaristas Davidas Gilmouras, duodamas interviu žurnalui”Classic Rock Magazine”.

„Su „Pink Floyd” viskas baigta. Kartu grojome 48 metus. Keletą iš jų – pačioje pradžioje – drauge su Rogeriu Watersu. Todėl atkurti „Pink Floyd” su likusiais keliais grupės nariais būtų klaidinga”, – sakė D. Gilmouras.

„Metai, kai „Pink Floyd” išgyveno savo aukso amžių – tai laikas, kai kartu išpildėme 95 procentus savo muzikinių troškimų. Tai buvo laimingas metas, pilnas juoko ir džiaugsmo.  Todėl aš tikrai nenoriu likusiems 5 procentams leisti nudažyti to ilgo ir fantastiško laiko, praleisto kartu. „Pink Floyd” niekada nebeatsikurs”, – pridūrė muzikantas.

„Daryti tai be Ricko (2008 m. miręs „Pink Floyd” narys Rickas Wrightas – RED.) būtų neteisinga. Todėl tikrai nenoriu grįžti atgal. Šiuo metu esu laimingas, galėdamas laisvai daryti tai, ką noriu daryti. Suprantu, kad pasaulyje yra daug žmonių, kurie norėtų pamatyti legendinius „Pink Floyd”, tačiau manau, kad toks požiūris – neatsakingas. Tai – grupė, kuri nugyveno savo gyvenimą. Nebenoriu ten grįžti. Nesu kuklus, todėl pasakysiu atvirai: manau, kad esu tokio amžiaus, kai galiu ir turiu daryti tai, ką noriu”, – leidiniui kalbėjo D. Gilmouras.

manoMUZIKA primena, kad 1965 metais susikūrusi britų grupė „Pink Floyd” yra išleidusi 15 studijinių albumų. Po išsiskyrimo 1994-aisiais viešojoje erdvėje nuolat pasigirsdavo gandų apie galimą grupės atsikūrimą. Gandus dar labiau paskatino pernai išleistas naujas kompanijos albumas „Endless River”, kurį prodiusavo D. Gilmouras. Tačiau net ir prieš pat jo pasirodymą muzikantas teigė: „Tai bus paskutinė muzika, kurią kada nors išgirsite iš „Pink Floyd“ stovyklos. The Endless River“ – yra oficiali grupės pabaiga“.

Pernai išleistas įrašas buvo pirmasis „pinkų” naujas darbas per 20 metų. „The Endless River“ tapo trečiuoju Pink Floydų disku, išleistu be Rogerio Waterso (grupę palikusio praėjus porai metų po 1983-ųjų disko „The Final Cut“ išleidimo) .Kartu tai pirmasis jų naujas darbas, pasirodęs po klavišininko Richard Wright mirties 2008 metais. Beje, 1985 metais grupę palikęs Rogeris Watersas Wrightą kažkada su trenksmu buvo išspyręs iš grupės. Ir tik tada, kai Rogeris paliko grupę, Nick Mason drauge su Davidu Gilmouru įkalbėjo Wrightą sugrįžti.

Paskutiniame „Pink Floyd” albume „The Endless River” dominuoja būtent Ricko Wrighto sukurti kūriniai

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *